Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porady dla początkującego

Miksterek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka moglibyście mi dać jakieś rady na początek ;d ? Dużo grałem w LoL'a ale z tego co wiem skill z LoLa w Docie mi się nie przyda... Jaką postacią najlepiej na początek? Rozmyślałem nad Bounty Hunter co o nim sądzicie ;) ? I jeszcze jeśli skończy się beta to mój klucz z gry przepadnie czy w nastepnej becie będę mógł z niego korzystać ;) ?

Opublikowano

Podpinam się do tematu (o ile można , z góry dzięki ;P ) zależy mi na czymś do walki w zwarciu ,taki trynda ,darius z LoLa. Dzisiaj udało mi się zdobyć gift :D

1331059428-U215643.gif

Opublikowano

Na początek wybierz postać, która najbardziej Ci się podoba z wyglądu. (Ja tak wybierałem to był Bounty Hunter ^^)

Pakuj w skille jak Ci się podoba.(najlepiej znajdź jakieś buildy na internecie)

Próbuj last hitować creepy,klikając A+PPM zabijasz swoje creepy pierw musisz oczywiście na nie klikać na początku to najważniejsze,aby twoja przeciwna drużyna jak najsłabiej się nafeedowała (chodzi o złoto na 1-6lvl).

Jeśli osoba zniknie z lini to napisz na czacie np.ss mid,bot,top jak grasz na top piszesz ss top itd.

Co kupować wpisz sobie w google dota 2 builds i tam wyskoczy Ci 1 strona i na tej stronie są wszystkie buildy na każdą postać z gry.

Nie chodź zawsze sam,idź w grupkach co najmniej po 2 osoby, ponieważ mogą Cie zaskoczyć.

Na początku graj na Botach,aby się nauczyć grać.Grając z ludźmi tylko im popsujesz grę.Jak ogarniesz boty kilkoma postaciami carry,support,jungler itd.To możesz spokojnie iść na ludzi.

logo1.png
Opublikowano

Gra będzie F2P (tak jak LoL) .

Kupujesz różne rzeczy ,które zmieniają twój wygląd.

Będzie je można też zdobywać za free.

1331059428-U215643.gif

Opublikowano

Wygaśnie i będziesz musiał ją kupić na steam cena około 100-150zł nie jestem pewien na 100%(official oczywiście).

@Edint jungla Lycanthrope najlepszy i najsilniejszy jak się nafeeduję Roshana(bossa) zabija na 6lvl sam.Item do jungli "Vladimir" 15% kradzież zdrowia.Możesz też lifestealer od samej nazwy wskazuję,że ma wbudowany skill,który kradnie życie dla mobów jak i dla ludzi na nim nie jest potrzebny vladimir.

logo1.png
Opublikowano

A jakim junglerem najlepiej zacząć(myślałem nad Lifestealerem)

;)? Chodzi mi o szybka jungle, dobre ganki no i latwa jungle ;d

Trochę głupio zrobione bd musiał na każdą betę kupować/losować nowy klucz :/

@EDIT A kiedy kończy się ta beta ??

Opublikowano

Jak to na każda betę jest tylko jedna,a następnie official w październiku.

Jeżeli już posiadasz klucz to w październiku resetuje się klucz i konto i kupujesz dote na steam za 100-150zł około.

logo1.png
Opublikowano

Tak jak up dota bedzie f2p. Najlepszy junglerem dla poczatkujacych jest ... wtf? Junglerzy nie sa dla poczatkujacych a fedding nie oznacza farmy na moobach tylko na graczach. Np wiesiek fedduje lycana, czyli lycan go ciagle zabija, tym samym farmiac na nim. A co do rosha to smialo mozna zrobic ursa na 1 lvl. Itemy skladaj jak poczatkujacy, czyli itemy dla inta na inta, dla str na str, dla agi na agi, Zacznij oczywiscie od butkow.

76561197996037016.png

Opublikowano

Akurat w jungli przyda się doświadczenie z LoLa, a nie grałem jeszcze w dotę i nie znam po prostu tamtych bohaterów nie będę na początku chyba brał junglera którym trzeba dość mocno ogarnąć routa i jungle. Tylko tych łatwiejszych.

Opublikowano

Jak juz chcesz isc jungle to bierz Lycana, bo on w late nie jest ciezki do ogaru, pozostali junglerzy wymagaja wiekszej precyzji.

76561197996037016.png

Opublikowano

Pierw pograj trochę z wrogim Pudge'm lub pooglądaj livestream'y i zobacz jak jest wkur**ający :D

Huskar jest typowym feederem. Jak zarobisz ok 6-7 killi do mid-game'a, jesteś niezniszczalny.

Na początek proponuje Urse, która jest banalna. Podchodzisz do wroga aktywujesz skilla pod W i ulti - wróg leży i kwiczy. Zero skilla - efekt piorunujący.

Możesz też spróbować Bloodseeker'a, Juggernaut'a, Bounty Hunter'a i Riki'ego.

Akurat do Bounty Hunter'a i Riki'ego nie potrzebujesz praktycznie tez żadnego skilla. Siedzisz na invisie cały czas i czekasz na okazje. Jeżeli wróg załatwi sobie gema lub dusta - jesteś udupiony :)

Radze z początku omijać takei postacie jak Morphling, Dark Seer, Ancient Apparation, ponieważ trzeba wiedzieć jak nimi grać. Aby się tego dowiedzieć - zapraszam na joinDOTA. Oglądając livestream'y zobaczysz jak się poruszać, co kupować i jak wykorzystywać niektóre skille.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Wdg. mnie na Pudge lepiej nie brać się prędzej niż po zagraniu 100 gier ogólnych. Trzeba obczaić wsztstkie dostępne miejsca na lepszy hook, ogarnąć range etc. Pudge, Potm i SF to postacie dla bardziej doświadczonych graczy. Huskar to 'One Click Hero' :D Klikasz ulti, autto attack i ktoś pada. Co do najlepszej postaci na początek ... Hmm. Ja polecam Clinkza (Bone Fletcher). Postać bardzo łatwa, wystarczy autto atackować. Masz niewidkę, która pozwala na ucieczkę. Robisz itemy na dimejdż.

he?

Opublikowano

Co prawda nie grałem jeszcze w dote 2, ale pytałem się różnych graczy, kim najlepiej zacząć. Ja polecam Nature Prophet (Dobry do pushowania i Jungli)

Tutaj filmik opisujący jego skille:

http://www.youtube.com/watch?v=Eozbzk4P1u4&list=PL86E04995E07F6BA8&index=47&feature=plpp_video

Opublikowano

Jaka to różnica zapewne nie chcesz na początku grać jeśli tak to nie radze :)

Wybierz boty jeżeli chcesz wypróbować postać od razu na 25lvl i z nieskończoną ilością złota.

Wystarczy wejść w stwórz pokój czy coś takiego zmienić w opcjach w pokoju włącz oszustwa.Jak włączy się gra wpisujesz -lvlup 25 (wiadomo o co chodzi) , -wtf (możesz używać skili ile razy chcesz -jedna wada wszyscy tak mogą boty złe i dobre) , -gold 99999 (też wiadomo i tak max golda to 16322 ok.)

logo1.png
Opublikowano

Po co ma psuć grę innym ludziom ?

Jeżeli jeszcze nie gra i nie zaczął to zapewne nie potrafi chyba,że grał w dote 1,LoL nic nie da.

I po co exp ? Level i tak nic nie warty.

logo1.png
Opublikowano

OMG.

Dodał informację ,a nie piszę "Graj z ludźmi ,na botach expa nie nalicza" .

Ogólnie te boty jakieś słabe AI mają:D

Sam na razie gram na botach .

Ostatnio miałem boski team - wszyscy afk ,oprócz mnie,ale boty zeszły na platformę;P

Współgrającyh dobiera po lvl ?

1331059428-U215643.gif

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Lvl nie ma nic do rzeczy (zwyczajnie co kazdy lvl dostajesz losowy przedmiot) na botach sa nooby owszem ale moim zdajniem sa zajebiste do cwiczeni, i choc to sa boty to mozesz w kazdej chwili wyjsc z gry i wlaczyc nastepna bez zadnych kar

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...