Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Windows 8

PingwineQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie , chciałbym poznać wasze opinie o systemie Windows 8 jak dla mnie interfejs "metro" jest żywcem ściągniety z Windows Phone , a pulpity to zwykła siódemka , nawet sam start w siódemce jest bardziej "fascynujący" niż zwykłe kółeczko w ósemce . Chociaż nie zapominajmy że jest to jeszcze wersja pre-lease.

Cześć.

Opublikowano

Na moje system na siłę.

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

System na siłę nie mają zbytnio pomysłów ale i tak przyniesie im grube miliardy . Ja nie zamierzam go używać z tego powodu że ja nie używam windowsa ale i tak jak bym był zmuszony używał bym Xp z service pack 2 ;)

1396292564-U784394.png
Opublikowano

erm...

Szczerze mówiąc to srał pies wygląd, metro, paseczki i inne pierdoły, które można usunąć lub spersonalizować.

Bardziej zastanawia mnie, czy rzeczywiście win 8 ma podnieść wydajność AMD o 40%, tak jak zapowiada misro$oft.

Opublikowano

no właśnie, tam interfejs pewnie można zmienic a w internecie na bank pojawi się coś takiego, że zmieni nam wygląd na Win7 ;d tak jak z WinXP na Win7 można sobie wygląd zmienic i odwrotnie. Jeżeli na prawdę podniesie tą wydajnośc aż o tyle % to na bank go kupię ;).

skpUo.png

Opublikowano

Ja tez go kupie ale najpierw poczekam az będzie jakis patch lub cos zmieniajacy wyglad na win7 bo mojim zdaniem najlepiej wyglada z wszystkich windows-ów

a do tego podnosi wydajnosc o 40% na AMD a tak sie składa ze mam AMD wiec bedzie zaciesz :D

Ja tez go kupie ale najpierw poczekam az będzie jakis patch lub cos zmieniajacy wyglad na win7 bo mojim zdaniem najlepiej wyglada z wszystkich windows-ów

a do tego podnosi wydajnosc o 40% na AMD a tak sie składa ze mam AMD wiec bedzie zaciesz :D

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

to już jest ósemka? Szczerze to nie wiedziałem o tym, nie interesuję się tym zbytnio, ale wiem, że Microsoft dużo sobie na tym zarobi ;)

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

co bedzie to bedzie jak wyjdzie sciagne

ale watpie zeby mial 40% wiecej wydajnosci dla amd jedno wiem zarobia miliardy^^

Opublikowano

heh. Nawet jak nie zarobią to i tak Bill Gates pewnie tego nie odczuje ^.^

Też mi się zdaje, że 40% wątpię, że wyciągną. Jak już to max 15% : )

skpUo.png

Opublikowano

Liczby z dupy.

Będzie windows, to się dowiemy.

Ale możliwe, że to prawda, bo skoro apple przykumało się z intelem, to oczywistym jest, że microsoft mógł się dogadać z amd.

Ale nie ma co spekulować.

Tak z ciekawości- jak wyjdzie to kupicie, czy kupicie z torrentów?

Ja raczej preferuje torrenty, jeśli chodzi o niesprawdzone rozwiązania.

Opublikowano

Ja kupię. Nie od razu w dniu premiery, tylko po jakimś czasie jak ceny opadną. A co do rozwiązania kupna z torrenta to też przetestuję. Ponoć taniej wychodzi. ^_^

Opublikowano

No, kupno na torrentach pozwoliło mi zaoszczędzić dużo pieniędzy.

Jest nawet dużo taniej niż podczas wakacyjnej wyprzedaży na steamie :)

Opublikowano

Z tego co mówią, Windows 8 to nie będzie samotny system, a jedynie upgrade dla wszystkich wersji od XP wzwyż. Co więcej ma kosztować śmieszne pieniądze względem chociażby Windows 7. Pytanie jednak czy warto? Jak ktoś ma XP, które aktualnie nie jest w żaden sposób wspieranie, to dopłata nie będzie złym pomysłem. Trochę rzeczy zyskamy, do tego nie za cenę normalnego systemu. Ja jednak patrząc na to co jest pozostanę przy swojej 7, bo nie chce się pakować w coś, co zwyczajnie na tą chwilę się nie nadaje dla takiej osoby jak ja. : )

Opublikowano

Tak z ciekawości- jak wyjdzie to kupicie, czy kupicie z torrentów?

Ja raczej preferuje torrenty, jeśli chodzi o niesprawdzone rozwiązania.

Ja kupię z torrentów z miesiąc po premierze. Może ceny opadną. Wypróbuję na 100%, nie będę kupował od Microsofta w ciemno tylko po to, żeby potem to leżało ;)

skpUo.png

Opublikowano

nie podoba mi się ten windows praktycznie niczym się nie różni od 7

nie wiem czy to prawda ale słyszałem ze na 8 żadna gra nie pójdzie bo to windos do pracy :)

7677c2d099021b833a41caee5dccf471150.254.196.253images.jpeg

Zakoduj se Romanie nigdy tobie nie wybaczę

Za to propagowanie tych kłamliwych przeinaczeń

Za to, że ludzie, których szanuję prosto z serca

Nie wiedza już co myśleć boś ich sprytnie ponakręcał

Opublikowano

windows-good-and-shit.jpg

This.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...