Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]-Zielony ma kilka pytań.

Avalio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na wstępie chciałem powiedzieć że niegdy nie grałem w Rappelza i jestem newbie (żeby nie powiedzieć , że nobem). Nie grałem też w wiele gier tego typu. Ubzdurałem sobie że będe grał łucznikiem. Mam kilka pytań do doświadczonych graczy .

1. Czy gra łucznikiem będzie dość przyjemna/łatwa dla nowego?

2.Jak rasa ma łucznika?

3. Czy rozdawać wszystkie skile z drzewka , czy tylko jakieś wybrane??

4. Jaki pet dla łucznika ?

5. Jakie są sposoby zarabiania kasy?

6. Jak mieć dobry start?

7. Czy łucznik jest dobry na gre ''samemu''

8. Co powinienem wiedzieć o tej klasie?

9. Co ma piernik do wiatraka?

To chyba tyle. Proszę , nie dawajcie mi tu porad typu najlepszy pet to ''dfasfafasfas'' , który jest wart 100kk. Nie mam kasy na start ani żadnej pomocy ze strony kumpli , którzy w Rappelza grają , bo żaden nie gra. Więc w granicach możliwości porady na niski budżet.

PS: Sory za wszystkie błędy ( jeżeli takowe były , a pewnie były

Opublikowano

1. Czy gra łucznikiem będzie dość przyjemna/łatwa dla nowego? Bardzo łatwa ;D

2.Jak rasa ma łucznika? Gaia !!!! chyba że chcesz być kusznikiem Asura

3. Czy rozdawać wszystkie skile z drzewka , czy tylko jakieś wybrane?? Pokolei ;D

4. Jaki pet dla łucznika ?Dla lucznika może być Harpia lub jakiś tank np.Yeti , Ork , Jastrząb ;d

5. Jakie są sposoby zarabiania kasy? Normalnie zbierasz kase lub zbierasz róźne rzeczy drogie i sellasz nie ;D Albo dropisz karty i łapiesz np . Jastrzęba i za fresha dadzą ci nawet dużo :)

6. Jak mieć dobry start? Dobrego startu nie da się mieć jeśli nie grałeś nigdy. EXP DROP I EXP :)

7. Czy łucznik jest dobry na gre ''samemu'' Lucznik raczej do pvp ale raczej tak

8. Co powinienem wiedzieć o tej klasie? Strzelaj z daleka ;)

9. Co ma piernik do wiatraka? A tu cię nie rozumie taki nie ogar jestem ;D

Jeśli źle napisałem albo nie potrzeba to sorry i możesz Rocky dać 5% bo co to jest 5 punktów ;D

Opublikowano

Nie jestem od tego, aby specjalnie dawać ostrzeżenia. Ja pilnuję tutaj porządku. Z paroma punktami się nie zgodziłem i poprawiłem :D

3. Czy rozdawać wszystkie skile z drzewka , czy tylko jakieś wybrane? Jeżeli jesteś łucznikiem to nie rozdawaj skilli na topór z poprzedniej klasy.

5. Jakie są sposoby zarabiania kasy?

http://www.mpcforum.pl/topic/100290-tutporadnik-na-szybkie-zarobienie-kasy

7. Czy łucznik jest dobry na gre ''samemu'' ? Nie ma postaci na grę samemu , ta gra jest tak przystosowana dla pracy zespołowej. Poza tym lepiej jest expić w grupie ze znajomymi i mieć troszkę radości z gry ^^

8. Co powinienem wiedzieć o tej klasie? O samej klasie pewnie nic, ale szukaj znajomych, gildi. Chodźcie razem expić. Staraj się szukać dobrych okazji na zarobienie kasy. Pamiętaj o swoich pułapkach :)

Opublikowano

1. Nie, gra lucznikiem dla nowego gracza nie bedzie latwa. Lepiej jakbys zrobil sobie cos co walczy wrecz (Zolnierz, Rycerz, Wojownik, Skrytobojca).

2. Gaia

3. Nie rozdajesz tylko skilli na topor, niepotrzebne ci to jest na luku.

4. Na poczatek Pantera/Kurzak poniewaz nie masz hajsu. Pozniej cos na szybkosc ( Harpia, Szkielet) albo na fizyczny DMG (Ork, Salka, Hawk, Wilk, ...)

5. Dobrym sposobem jest miec szczescie.

6. Dobry start zapewni ci dobra gildia.

7. Na poczatku nie, pozniej jak ogarniesz peta to kazdym mozesz grac :P

8. Bije mocno ale wolno co czyni ja dosc trudna, ma sporo debuffow.

9. Nie maam pojecia zielonego :P

61093c6efb.png

Opublikowano

Skoro !.Szymcio:* mówisz , że gra łucznikiem nie będzie łatwa to sobie zaczne wojewnikiem Gai.

Tak przy okazji: szukam gildi na serwerze Serafin i ''nauczyciela'' w grze , który powie co i jak i bardziej szczegółowo zapozna mnie z grą. Jakby ktoś chciał to piszcie na priv albo w postach.

Opublikowano

www.mpcforum.pl/topic/485748-inne-zapisy-na-wspolna-gre-rappelzpl/

My tylko doradzamy :), sam sprawdź jak Ci idzie, a wbić ten 90 lvl to jest kwestia kilku dni, a przy okazji zarobisz ;), tak więc bym radził zobaczyć postać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...