Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile Metinów uciągnie komputer?

.KAT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedługo kupuję nowy komputer. Tak z ciekawości chciałbym się dowiedzieć ile metinów, bez ścinek mógłbym na nim odpalić:)

Procesor: Intel Core i5 2500K LGA1155 BOX

RAM: Goodram DDR3 8GB(2x4GB) 1333MHz CL9

Grafika: Sapphire ATI Radeon HD7850 2GB DDR5/256bit DVI/HDMI/mDP PCI-Express Full

Po kliknięciu na nazwy można zobaczyć dokładniejsze specyfikacje.

Bez lagów ile pójdzie na takim sprzęcie metków?

Opublikowano

A gdzie zasilacz? płyta główna? Nie da się jednoznacznie powiedzieć, Ja mam I5 2500k, HD6870 i odpalam 8 metinów na lajcie :P Więcej próbowałem bo nie potrzebuję, oczywiście mówię tutaj o kontach zalogowanych a nie, tylko włączonym metinie

Opublikowano

Przeważnie jest tak że 1 metin przypada na 1 RAM :)

Więc jak masz/ będziesz mieć 8 RAM to okokoło 8 metinów :]

A jeżeli chcesz żeby postacie były bez ruchu to 8x3 = 24 metiny :)

Przy 24 metinach ,radzę nic nie robić na kompie ^^

Aktualnie pauzuje z Metinem. Ale jak otrzymam dobrą propozycję (ekipa) na jakiś server to chętnie się dołączę (PL).

Daj like jeśli pomogłem. :-)

Opublikowano

Nie no, tyle to spokojnie starczy:) Tym bardziej, że na obecnym laptopie ledwo ciągnie mi jednego metka (o dt na piętrze z pieczęciami mogę jedynie pomarzyć^^).

A co do fishbotów, to nie będzie żadnych problemów? Bo na moim obecnym "sprzęcie" da się pofiszbocić, ale po maksymalnie 30 minutach wywala clienta i wyskakują znaki zapytania (z resztą nie wiem nawet czy po tym czasie łowi, bo z powodu bezczynności ekran metina się zawiesza).

A 10 fishbotów na koreańcu, gdzie nie banują mogłoby być całkiem ciekawie:)

PS. Używam M2Fish 4.4, bo innym mój laptop nie podoła :P

Opublikowano

Ja przy podobnej specyfikacji ( więcej ramu, ale procek inny), w DT na 12-14 kont(wliczając, że sam z buffem ogarniam pieczątki). Reszta kont na windzie lub pod ścianą. Co do FB/Expbota, o ile będziesz miał w bocie możliwość automatycznego logowania, to na zmniejszonym priorytecie i zminimalizowanych oknach pociągnąć 20+ botów i jeszcze w miarę normalnie korzystać z kompa. Co do sklepów nawet nie ma co wspominać ;D

Jednak po przesiadce z '1 konta' na lapku, odczujesz ogromną różnicę ;)

Opublikowano

@BeQuiet

Polecam Ci odpalać sklepy na rozdziałce 280x420 - odpalisz wtedy tyle, że nawet nie będziesz miał tyle produktów do sprzedania ;)

Sam przeważnie stawiam po 2 sklepy na każde królestwo o 7 rano i o 22 wieczorem.

Pod DT w tej rozdziałce idzie 14 kont jak narazie - więcej nie mam. Bota można po uprzednim ustawieniu odpalać w okienkach 20x20 a 2 razy dziennie robić przerzut dropu/eq na magazyny w normalnej rozdziałce. Ja przy procku Q6600 (staruszek, ale ciągnie na 3,4Ghz), 12GB ramu, GTX670 i symetrycznym łączu 25 mogę niejako porównać kompa do Twojego configu.

Generalnie, sklepy polecam Wam wszystkim otwierac w okienkach wielkosci otwartego eq, a boty nawet w 20x20 można ;)

Pozdro

Opublikowano

@UP Nie da się chyba że weźmiesz 800x600 16bpp albo 800x600 32bpp a i nie może być mniejszej roździelczości no chyba że masz jakiś mały monitor...

Wpisz tutaj swój tekst.

Opublikowano

@UP Nie da się chyba że weźmiesz 800x600 16bpp albo 800x600 32bpp a i nie może być mniejszej roździelczości no chyba że masz jakiś mały monitor...

To pierwsza rzecz , a druga jeżeli nie chcesz mieć lagów to ściągnij game boostera , przy takich parametrach to nawet z ok. 30 metków odpalisz.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Moderatora, który czyta między wierszami odsyłam do mojego poprzedniego postu:)

Co do game boostera, to raczej się nie przyda - pewnie więcej niż 5-10 metków nigdy nie będę odpalał:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...