Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Problem z odpaleniem WoT

stalker19892

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na początek pobrałem WoT z oficialnej strony. Zainstalowało mi się zaktualizowalo i przechodze do przycisku zagraj klikam go pierwszy raz wyskoczył błąd d3dx9_43.dll ok pobrałem go wrzuciłem do głównego folderu

Wot i włączam drugi raz znowu błąd tym razem d3dx10_43.dll pobrałem go i wrzyciłem do głównego folderu WoT.

Ok. Przechodze znowu do włączenia gry włączam wyskakuje mi okienku WoT Client i się wyłącza. Nawet nie zdążyłem zobaczyć menu. Coś jest nie tak ale nie wiem co może wy doradzicie. Proszę o pomoc drogich forumowiczów. A tak na końcu coś o moim sprzęcie może z nim coś jest nie tak. Niewiem . Prarametry komputera :

Karta Graficzna : Intel? G41 Express Chipset 766MB (zintegrowana wiem że do kitu)

Procesor : Intel? Pentium? 2.80GHZ X2

Pamięć Ram : 2048MB Ram DDR3

Posiadam Windows Seven Home Premium 64 Bit

Proszę o pomoc bo wiem że napewno ktoś z was wie coś o tym. Z góry dziękuję za pomoc. Daje like.

z poszanowaniem Stalker.

Opublikowano

Witaj ,

Myślę , iż gry masz zainstalowane np. na D , a Windows na C. Wtedy właśnie powstaje taki błąd , w grach z seri nfs było to samo.

Druga sprawa , wgraj z oficjalnej strony DirectX 11 lub 10.

A jeszcze dobrze będzie , jak zainstalujesz najnowszy SP.

Opublikowano

To, ze gra jest na innym dysku niz C akurat roznicy mu nie powinno robic. U mnie WoT jest na D, a instalka z serwera testowego na E i smiga.

Zgodze sie z tym, ze powinienes pobrac i zainstalowac DX, sprawdz tez czy masz aktualne sterowniki karty graficznej.

Co do grafiki, to smiem twierdzic, ze nie poradzi sobie zbytnio WoT i ilosc fps zapewne bedzie mala, a kto wie czy w ogole bedzie dalo sie w miare normalnie grac.

Sam kiedys na czyms podobnym probowalem odpalic WoT, tyle ze grafika miala 1GB pamieci (pobieranej z Ram), a procek 2 x 2.30 Ghz i coz... Gra sie wlaczyla, ale plynnosc gry byla taka, ze nie wiedzialem co sie dzieje, kto do mnie strzela i skad ;)

Ilosc fps wynosila jak dobrze pamietam okolo 10.

wotbigbar03.jpg
Opublikowano

To, ze gra jest na innym dysku niz C akurat roznicy mu nie powinno robic. U mnie WoT jest na D, a instalka z serwera testowego na E i smiga.

Zgodze sie z tym, ze powinienes pobrac i zainstalowac DX, sprawdz tez czy masz aktualne sterowniki karty graficznej.

Co do grafiki, to smiem twierdzic, ze nie poradzi sobie zbytnio WoT i ilosc fps zapewne bedzie mala, a kto wie czy w ogole bedzie dalo sie w miare normalnie grac.

Sam kiedys na czyms podobnym probowalem odpalic WoT, tyle ze grafika miala 1GB pamieci (pobieranej z Ram), a procek 2 x 2.30 Ghz i coz... Gra sie wlaczyla, ale plynnosc gry byla taka, ze nie wiedzialem co sie dzieje, kto do mnie strzela i skad ;)

Ilosc fps wynosila jak dobrze pamietam okolo 10.

Możesz nawet przeczytać w internecie o tym , że gdy C systemowy jest pusty i jest na nim tylko i wyłącznie czysty WINDOWS , a D jest zapchany grami , wywala taki błąd. Zauważa się go przy mocniejszych grach , tak jak już wspomniałem mn. nfs , wot itd.

Co do grafiki masz rację , ale zawsze WOT Tweaker jak już się upora z tym , może mu pomóc ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...