Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Last Chaos] Farma na globalu (głównie USA)

CWHC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W miare mojej wiedzy opisze Wam nowego tuta n.t farmy na globalu , taka kontynuuacja tego co ThripleBash napisał.

Sporo się zmieniło na USA teraz, dużo mówić :P.

Więc tak, chcecie pograć na USA ? musicie być cierpliwi i nie zesrać sie na widok super haste po 7kk czy LCP (large crit potek) po 1,5kk i kupic odrazu 9238489234 sztuk. Aczkolwiek nie grajcie cwaniaków że 25 lvl i 1k sp i kłaniajcie sie narody.

Cash to nie problem ;] jestem w sieci orange, zadzwoniłem do nich zeby zablokowali mi te j****e usługi typu dostaje 3 zarciki tygodniowo itd, Wam tez polecam to zablokowac, w kazdym razie tez potem mniej przychodzi tych gównianych smsików naciągaczy, mi sie na 2 konta udało 200 ap wyciągnać w 10 minut z surveyów, możecie załozyć sporo kont, odczekać 10 min bodajże (nie wiem czy to tylko jest na kupno AP czy obejmuje tez darmowe AP za surveye) i potem na koncie mieć ok. 300 cashu xD albo jesli macie kase to zakładać konto i doładowywać sms'em za 5 zł, opłaca sie z 10 kont wtedy za pierwsze kupno AP na konto macie bonus warty ponad 20 $ tj:

-200 IDB , EXPB i SPB

-20 PBI i 20 PSSP

-2x +28 PRS (30 dni, broń boże nie uzywajcie tego na zalosnych "eventówkach" z 20 lvla czy nawet na wepie 69, to sie opłaca od 97 lvla wzwyż...)

-100% cooldown potion x2 (tego też uzywajcie z głową, na pewno nie na 20 minutowy exp gdzie macie do zbicia 50 expb tylko, tylko na rasowy, mocny, koksiarski plvl gdzie macie sporo XPB do zbicia, wtedy owszem sie to przyda, i mp stealer ofcourse.

Dawnooooo temu grałem w USA, jakieś 1,5 roku albo 2 latka temu nawet :) Mam obecnie 17 lvl knighta (nie smiejcie sie xP) i 4k sp, tytuł Puzzled hunter i takie tam pierdołki, to opisze później.

No więc tak, spełniacie powyzsze warunki to czas wybrać postać: Tworzycie postać, nicku nie róbcie zwalonego typu MatiPL albo hehehehe czy nawet NiEuStRaSzOnY bo to jest żenada, debilizm lvl 9000 itede itede, mistrza wybrałem za 10 razem (ze zdziwieniem, na głupim destiny gdzie posiadanie ucznia znaczy praktycznie nic to przyjmują,a tutaj gdzie to ma jakies znaczenie to odrzucają, dziwne nie? :P)Najlepiej nie bierzcie hiszpanów brazylijczyków i szwabów bo Was wyjebią ze znajomków, zwyzywają od noobów i wgl, najlepiej jakiś amerykaniec, anglik, polak może.Ogarnijcie jakąś gildie z miłą atmosferą, sporą iloscia ludzi ale bez przesady, nie pakujcie sie odrazu do władców merak/dratan hyhy, to Wam na pewno pomogą. Poproście od razu o bloka expa na 1 lvlu (sadly, to tylko 50% block o ile nie wie nikt)broń boże nie uzywajcie PBI dla beginnerów, tego sie uzywa i tak tylko od/po 35 takze chyba nie trybi a te 35-60 czy 31-60 kosztują po 1 AP czyli tanizna :)

Ja sobie biłem hardo od 1 do 10 tak zeby wyczuc klimat dostawania po 0.15% expa za moba i tak jakos :) jesli chcecie juz przygode z mozolnym biciem zaczac, wczuc sie i łyknąć więcej SP niz ja przez swoje błędy to :

Od 1 do 6 Lvlka Little Foxy

Od 7 do 8 Lvlka Wszystkie Foxy (? tak mi jakoś gosciu rozpisał co na 20 lvl ma 21k sp :zonk

Od 8 do 9 Lvlka Wilczki

Od 9 do 10 Lvlka Elder Wolfy

Od 10 do 11 Lvlka Dire Wolfy

Od 11 do 13 Lvlka Berserk Wolfy

Od 14 do 15 Lvlka Jaguarki

Od 15 do 18/19/20/21 Saskłacze (dają najwięcej SP ;))

Na 10 lvlu Małpoludy (sasquatch, elite coś tam coś tam - tych wielkich małpoludów broń boże nie bić)z eską dawały jakieś 10 sp :) na 17 lvlu dostaje 15k sp czyli 1,5 SP czyli (xD) po 2 zabitych mobkach mam 3 SP w statach (PSSP oczywiscie) fajnie sie farmi w połączeniu z super haste, krit potkiem, pssp i jazda z paska 2 na pasek 2 bo broń +0 a wtedy mobek na hita schodzi, polecam też odpalić mercenary peta którego dostajemy na 12 lvlu bodajże ;p w moim przypadku był to jelonek, on dobija zawsze moba jesli nie wejdzie wam kryt z kryt potkiem ;). Potem jakos ogarniecie ;) procek tez katowac zeby mobki były niebieskie czy jakoś tak, Na 60 lvlu macie trudne/go Questa/y które polegają na zabiciu po 60 mobów tam, pająków, magów czego tam kolwiek i otrzymacie 11-13k SP jesli z PSSP zrobione (oczywiscie w statach, nie że tam 13 SP)więc można mieć wtedy ponad 20k sp :) w Przypadku knighta jeszcze więcej bo na głupią koncentracje nie trzeba wydawać kasy/SP , ja ją maxne do 5go lvla, potem oleje, tak samo THP (102 skill, obosieczny miecz) też bez sens, to forum o tematyce cheatów, bugów, znajdziecie pewnie multi do USA więc chodzenie na niedzielne quizy w 10 postaci to nie problem, przynajmniej dla mnie :D :D wtedy mam 150 HS, jak narazie dzisiaj był double event i tylko 30 HS niestety, z ulepszaniem EQ tez nie problem bo ROP'y 61-90 (idealne na 85 87 eq) kosztują też po 1 AP i przy duzej ilosci HS ulepszanie to nie problem, set moze byc uniki +10 a wep koniecznie +15 ;) potem zarabianie samo przyjdzie i ceny nie beda Was zadziwiac, jak bedziecie ladowac cash co miesiąc itd to bedzie jeszcze latwiej, jbc AP lata 1:1 więc nawet opłacalnie zrobic głupiego quiza dla 200kk ;p Troszkę późno kiedy pisze tego tutka, napisałem go dosyć szybko, pierdziele głupoty, nikogo to nie obchodzi ale miałem wene, przy okazjii nabije temat i posta i czas na forum xD jakieś pytania ? potrzeba gildii ? małej ilosci kasy na start ? pisać gg 38097183

Processor: Intel Core i7-3960X 16 GB RAM

Grafika: Gigabyte ATI Radeon HD7950 3GB DDR5

Karta dzwiękowa : Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty champion

Dysk: 3 TB + dodatkowy 1 TB + zewnętrzny 500GB :3

Happy-Forever-Alone-Guy-Meme-Face-Blank-Template-340x200.jpg

Opublikowano

USA fajnee. ;d Ale nie chce mi się grać na globalu... za dużo pracy. xD

dużo Monisiu DUŻO xD ale warto, taki 165 na globalu już wykoksany to każdego 225 unreal chara położy :)

Opublikowano

buhaha no tak bo mi sie nudzi ale jak patrze to mało tu spamu, dostałem bana na forum destiny bo jebana gildia Koniec ma kontakt z tą żydówką GS -.- perma za insult impossible..

Opublikowano

a Destiny to i tak juz smieciowy server po mału, wszystko sie na D1 pierdoli płaczą, bo bugi są i ktos sprzedaje PBI+15 np xD

dobra nie będe godzine pisał trzeba koks na USA odpalić ;p

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Na USA się wiele zmieniło.

Nie trzeba już na umór farmic w prokion, czy jak teraz przy bloku 50% od 1lvla białe mobki.

10k, starczy na skile do 100lvlu. Na 100lvlu mamy questa który daje nam 3k sp (podobny quest na lvlu 60 tez jest. więc nawet tych 10k nie trzeba). Co wystarczy nam z kolei na lvl 105, na którym idziemy do CUBE, z jakimś hight lvlem. Za moba w ostatniej rundzie otrzymujemy 1ksp. Tak kilka razy i mamy sp do 140lvlu. Po wejściu do mondshine sp to już nie problem, za same questy dostajemy taką ilość, że spokojnie wystarczy na wszystko. Trochę się przejechali na tych SP, dużo ludzi się zniechęcało, więc bardzo ułatwili nam to zadanie :) Ponadto gdyby jednak zabrakło nam SP, to na każdym lvlu jest moob który daje 15sp per kill (na pełnym koksie) :) Popytać, dołączyć do jakiejś ogarniętej gildi i zawsze pomogą, pokażą gdzie i jak :)

Pozdrawiam 175LVL USA, hatzring :)

Opublikowano

Jest jeszcze ten bonus do pierwszego doładowania ap?? Bo nie mogę znaleźć żadnego info o tym.

Edit: Nie ważne, już sobie poradziłem.

Opublikowano

Jest jeszcze ten bonus do pierwszego doładowania ap?? Bo nie mogę znaleźć żadnego info o tym.

Edit: Nie ważne, już sobie poradziłem.

Tak, jest :)

Opublikowano

Witam,

Na USA się wiele zmieniło.

Nie trzeba już na umór farmic w prokion, czy jak teraz przy bloku 50% od 1lvla białe mobki.

10k, starczy na skile do 100lvlu. Na 100lvlu mamy questa który daje nam 3k sp (podobny quest na lvlu 60 tez jest. więc nawet tych 10k nie trzeba). Co wystarczy nam z kolei na lvl 105, na którym idziemy do CUBE, z jakimś hight lvlem. Za moba w ostatniej rundzie otrzymujemy 1ksp. Tak kilka razy i mamy sp do 140lvlu. Po wejściu do mondshine sp to już nie problem, za same questy dostajemy taką ilość, że spokojnie wystarczy na wszystko. Trochę się przejechali na tych SP, dużo ludzi się zniechęcało, więc bardzo ułatwili nam to zadanie :) Ponadto gdyby jednak zabrakło nam SP, to na każdym lvlu jest moob który daje 15sp per kill (na pełnym koksie) :) Popytać, dołączyć do jakiejś ogarniętej gildi i zawsze pomogą, pokażą gdzie i jak :)

Pozdrawiam 175LVL USA, hatzring :)

Pozdrawiam, posiadam trylion charów 175 lvl na USA, ehh, może mi pokazesz? bo mi sie coś nie chce wierzyć, wybacz :P po samym nicku na forum, ale ogarnięcie piszesz w miare, ten poradnik pisalem w pierwszym dniu mojego comebacku także moge dołożyc poradnik apropos expa chyba ze mi tez pomozesz bo do 140 lvla napisze normalnie :-)

Zresztą - kolego, troche nie po kolei ułożyłeś, więc tak: jakieś 10/12k trzeba wbić do 35 lvla, potem wbijamy 60 lvl dowolnym sposobem ( jeśli mamy 69+10/11/12/13/14/15/16(lol) broń to wbijamy 65 ;]) pierwszy quest oddany z PSSP daje nam 3k sp ,a a polega na : zabiciu 60 sphinxów sperm menów / 60 wafe debirch leadersów / 60 cursed spidersów (początkowe mobki z ToF'a) a w nagrode dostajemy "naplecznik" czyli ta tarcza na plerki ;p / drugi quest : zabijamy barren eye + blood terrain , tez dostajemy 3k sp / ostatni quest za 4,5k sp : mamy do zabicia erratricata, dosyć mocno wali takze polecam wbić igni lvl 5 i go zlozyc w 5s , naprawde latwo tam sie igni wbija :-) no i mamy 11,5k SP + jeszcze grindując na tych mobkach z PSSP i zabijaniem bossów z SPB to bedziemy mieli 13k calosci :-) potem w miare expienia bedzie rosło SP, od 99 czy tam 100 lvla zaczynają się questy veterana, jest ich 2/3 może 4 a w jednym dostajemy veteran composure skillbook no a w drugim tam tytuł bla bla no i tez niezle dają SP że tak powiem to mozna uzyc PSSP, potem mamy cube boss na 105 lvl jesli sie komus chce, 1,1k SP z PSSP + SPB ale do tego koniecznie high lvl najlepiej wizard/ns a od 109 lvla możemy sobie bić hecate(taki mały winos) we wladimirze :-) pasek tam leci zajebiscie szybko no i SP ładnie leci, jak ktos ma resztki SPB z FTB to polecam uzyc, a no i tak na marginesie to tych 200 spb nie oplaca sie uzywac na low lvl bo wyciagniemy z nich góra 2k sp ... a potem to już expiąc na koksie to mozna dodatkowo PSSP załączyc, tak samo w morasce bądź SSP bo to tańszy biznes.

Opublikowano

Pozdrawiam, posiadam trylion charów 175 lvl na USA, ehh, może mi pokazesz? bo mi sie coś nie chce wierzyć, wybacz :P po samym nicku na forum, ale ogarnięcie piszesz w miare, ten poradnik pisalem w pierwszym dniu mojego comebacku także moge dołożyc poradnik apropos expa chyba ze mi tez pomozesz bo do 140 lvla napisze normalnie :-)

Zresztą - kolego, troche nie po kolei ułożyłeś, więc tak: jakieś 10/12k trzeba wbić do 35 lvla, potem wbijamy 60 lvl dowolnym sposobem ( jeśli mamy 69+10/11/12/13/14/15/16(lol) broń to wbijamy 65 ;]) pierwszy quest oddany z PSSP daje nam 3k sp ,a a polega na : zabiciu 60 sphinxów sperm menów / 60 wafe debirch leadersów / 60 cursed spidersów (początkowe mobki z ToF'a) a w nagrode dostajemy "naplecznik" czyli ta tarcza na plerki ;p / drugi quest : zabijamy barren eye + blood terrain , tez dostajemy 3k sp / ostatni quest za 4,5k sp : mamy do zabicia erratricata, dosyć mocno wali takze polecam wbić igni lvl 5 i go zlozyc w 5s , naprawde latwo tam sie igni wbija :-) no i mamy 11,5k SP + jeszcze grindując na tych mobkach z PSSP i zabijaniem bossów z SPB to bedziemy mieli 13k calosci :-) potem w miare expienia bedzie rosło SP, od 99 czy tam 100 lvla zaczynają się questy veterana, jest ich 2/3 może 4 a w jednym dostajemy veteran composure skillbook no a w drugim tam tytuł bla bla no i tez niezle dają SP że tak powiem to mozna uzyc PSSP, potem mamy cube boss na 105 lvl jesli sie komus chce, 1,1k SP z PSSP + SPB ale do tego koniecznie high lvl najlepiej wizard/ns a od 109 lvla możemy sobie bić hecate(taki mały winos) we wladimirze :-) pasek tam leci zajebiscie szybko no i SP ładnie leci, jak ktos ma resztki SPB z FTB to polecam uzyc, a no i tak na marginesie to tych 200 spb nie oplaca sie uzywac na low lvl bo wyciagniemy z nich góra 2k sp ... a potem to już expiąc na koksie to mozna dodatkowo PSSP załączyc, tak samo w morasce bądź SSP bo to tańszy biznes.

238236 moj nr gg napisz, pokażę :) / najczęsciej niewidoczny

238236 moj nr gg napisz, pokażę :) / najczęściej niewidoczny. Tryliona charów 175 nie posiadam, ale dwa się znajdą :-). Jeżeli chodzi o LC USA chętnie slużę pomocą w każdym temacie. Pozdrawiam

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Gracie w to jeszcze ? i na jakim serwerze ? :> kiedys gralem na hatzringu bylem w gildii AngelOfDarkness jakies doswiadczenie mam wiec nie bede az tak nooobil ; )) wszedlem na chwile ale widzialem malo polakow to przestalem na tym 1 .. :DD mam szelma 27 lvl ; DD i przestalem grac ale jak znajda sie polacy to wroce ;DD

Opublikowano

Gracie w to jeszcze ? i na jakim serwerze ? :> kiedys gralem na hatzringu bylem w gildii AngelOfDarkness jakies doswiadczenie mam wiec nie bede az tak nooobil ; )) wszedlem na chwile ale widzialem malo polakow to przestalem na tym 1 .. :DD mam szelma 27 lvl ; DD i przestalem grac ale jak znajda sie polacy to wroce ;DD

dokladnie..gralem kiedys na katharze i tez ni uja polakow bylo...jak cos to moge grac:P kontakt skype chrissvbev

Opublikowano

to fajnie Debiutant : DD masz gildie ? i jaki lvl to zaraz obczaimy razem ten serwer ; DDD odpisz na privie porozmawiamy : DD privy mi sie znudzily gram teraz na destiny .. ale to mnie nudzi ... nic nie mozesz zdzialac ... wejdziesz na arene 200 lvl to taki noobek z 240 cie dednie albo kilka.. na usa jak gralem to moglem wejsc 27 lvl no tez sie zdarzaly noobki z lvl 50.. ktore dedaly mniejsze ale wtedy weszly wiekszy i wrocilo wszystko do normalu : D

• Aive zmienił(a) tytuł na [Last Chaos] Farma na globalu (głównie USA)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...