Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Sion AD - Poradnik jak zrobić z niego nieśmiertelną maszynę do zabijania!

Sheden

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W poście od moderatora w spisie tematów nie było chyba nic o sion'ie AD dlatego jeżeli był już taki temat to jak najbardziej przepraszam!

Build Siona który dzisiaj wam pokażę, sprawi z niego nieziemskiego fighter'a z genialną wytrzymałością który wraz z jego ulti uczyni z niego prawdziwą maszynę do zabijania jak to jest wspomniane w tytule. Nie będzie to nic tak znowu nadzwyczajnego po prostu pokażę wam Siona pod AD i nic więcej.

Sion został wyposażony w następujące skille:

Passyw - Sion posiada 40% szansę na zignorowanie nadciągających obrażeń w wyniku otrzymanego ciosu. Obrażenia są blokowane przed pomniejszeniem ich po przez posiadany pancerz.

Umiejętność 1 Q - Sion ogłusza wybrany cel na 2 sekundy zadając mu magiczne obrażenia. Skil ma szerokie zastosowanie, mianowicie - ułatwia ganki, walki 1 vs 1 oraz ucieczkę.

Umiejętność 2 W - Sion otacza się bańką która nieco odpiera obrażenia. Po 10 sekundach nie zniszczona bańka wybucha która zadaję magiczne obrażenia pobliskim wrogom.

Umiejętność 3 E - Zwiększa AD Siona oraz zwiększa maksymalne życie siona za każdą zabitą jednostkę. Każdy cios kosztuję championa kilkanaście punktów życia.

Umiejętność 4 R - Nasza tajna broń. Po użyciu Sion otrzymuję 50, 75 lub 100% HP w zależności od poziomu ulti oraz 50% atacck speed'a na 20 sekund. Dodatkowo skill leczy naszych pobliskich towarzyszy 25, 37,5, 50% zadanych przez niego obrażeń. To właśnie ultimate tworzy z nas bestie nie do pokonania będąc przy tym praktycznie niezniszczalnym.

Sion'em udajemy się do dżungli bądź na top'a. Jednak ogólne granie tą postacią na tych pozycjach nie różni się prawie w ogóle chodź z tą różnicą, że na topie farmimy tylko na minionach oraz dajemy się pushować dla ułatwienia ganku junglerowi.

Wtedy potrzebne będą nam następujące czary - Teleport oraz Ghost jeśli spodziewamy się ciężkiego przeciwnika lub robimy kombinację Ghost'a/Teleportu z Podpaleniem lub Ghost'a/Teleportu ze spowolnieniem. To już jest zależne od upodobań.

Będąc w dżungli czyścimy ją zdobywając buffy i gankując inne linie w takim przypadku bierzemy Smite'a i kradzież buffów przeciwnemu junglerowi. Możemy także wtedy "pokombinować z kombinacją" Ghost'a oraz Spowolnienia ze Smite'em w razie ucieczki czy pogoni.

Runy oraz Masteries jakie będą nam potrzebne:

3x Greater Quintessence of Strength greater-quintessence-of-strength.png

9x Greater Mark of Desolation greater-mark-of-desolation.png

9x Greater Seal of Resilience greater-seal-of-resilience.png

9x Greater Glyph of Shielding greater-glyph-of-shielding.png

masterkimpc.jpg

Zestaw przedmiotów do którego będziemy dążyć wygląda następująco

berserkers-greaves.gifphantom-dancer.gifinfinity-edge.gifthe-bloodthirster.giffrozen-mallet.gifWarmog%27s_Armor.gif

Maxowanie umiejętności

skillempc.jpg

Tak czy inaczej myślę, że poradnik się przydał :). Pozdrawiam i życzę miłej gry.

Arcymistrz
Opublikowano

Ogółem to tak : mało obrazków no ok da się przeżyć, ale skille to naprawdę nie tak trudno zrobić i wkleić tutaj.

Słabo opisane te fazy gry.

Zero rozkładu dajesz opis gry a na koniec skille, trochę to nie logiczne.

Nie ma masterek.

Błędy :

nie zniszczona bańka wybucha która zadaje

powinno być :

(nie polecana wersja) nie zniszczona bańka wybucha, która zadaje

(polecana) nie zniszczona bańka wybucha, zadając obrażenia magiczne ...

Powinieneś dodać że można ją zdetonować podaje że chyba po 4 sekundach (mozliwe że z E jax'a mi się pomyliło)

Q - nie skil tylko skill

Moim zdaniem trochę to takie nietrzymające się kupy. Takie hmm ... ponure ?

Opublikowano

Sion ad to kupa, jedyne co go ratuje to ulti, bo tylko tym coś robi. Poza tym składanie dopiero na końcu survi jest bez sensu.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Arcymistrz
Opublikowano

Hah sion ad z czyms anty CC potrafi sam z tym life steal'em zajebac triple/quadre/pente bo ma as crity i dmg dzieki czemu leczy sie po 300+ i zajebie wszystko co sie rusza i wciagnie nosem siona ap ;x

Opublikowano

Hah sion ad z czyms anty CC potrafi sam z tym life steal'em zajebac triple/quadre/pente bo ma as crity i dmg dzieki czemu leczy sie po 300+ i zajebie wszystko co sie rusza i wciagnie nosem siona ap ;x

Czemu na 2k++ elo tego nie widać? Bo może to beznadziejny pomysł? Poza tym na normalach to nawet nie wiedzą co to ignite i redukcja heala.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Przepraszam bardzo panów na górze , ale temat nie jest dokończony. W tej chwili przechodzi pełny edit (dodaje potrzebne obrazki itd.). Mam nadzieje, ze po tym będzie lepiej - spójrzcie na czas stworzenia postu

Opublikowano

Nie lepiej daj screena z masterkami niż każdą osobno?

właśnie tak zrobiłem ;/. Się coś się zrypało. Jak ktoś da mi odpowiednie screeny, to będę wdzięczny

Opublikowano

http://img685.imageshack.us/img685/9707/masterkimpc.jpg

łapaj

Dzięki wielkie :). Mógłbym jeszcze prosić o tabelę maxowania skilli, bo ten sztampowy napis nie wygląda zbyt profesjonalnie. a z tym także miałem problem

Opublikowano

Według mnie lepiej rozdać masterki 21/9/0 i w 21 w offense uwzględnić arm pena bo niby 6% ale zawsze coś, a build to taki niezbyt trochę.. ale jak kto woli :s . Ja bym wolał zakupić merce - po pierwszym lepszym stunie sion bez cleanse/qss niema szans, żeby przeżył te dajmy na to 2sekundy stuna, a merce też troche dają tej redukcji - jak dla mnie AD sion słaby pomysł, wystarczy, że niema czegoś co mu zdejmuję cc'ki i jest useless ;s

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...