Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Temperatury

Cytryn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Przedstawiam zdjęcie z programu Hardware Monitor, włączyłem go na nieobciążonym systemie ( tylko gg włączone) a potem zacząłem grać w wiedźmina 2 na ultra detalach. Czy powinienem zainstalować dodatkowe chłodzenia lub podkręcić wiatraczki w biosie ? Karta jest z Zotac 2gb bez Ti . Nie mam bocznej obudowy bo jak ją mam to parzę się w nogę jak czasem jej dotknę.

7JPG_rsqhanx.JPG

Opublikowano

Teraz jest upał i nawet moja karta przy Wiedźminie 2 ma 70*C przy 45% mocy wentylatorów. Parzy cię, bo pewnie dotykasz sekcję zasilania, a ona na niereferencyjnych konstrukcjach jest słabo chłodzona

Opublikowano

Teraz jest upał i nawet moja karta przy Wiedźminie 2 ma 70*C przy 45% mocy wentylatorów. Parzy cię, bo pewnie dotykasz sekcję zasilania, a ona na niereferencyjnych konstrukcjach jest słabo chłodzona

Dziwi mnie konstrukcja tej karty, główny radiator jest obudowany plastikową pokrywą, była na niej nalepka zotac itp ale odkleiła się z kawałkami farby z powodu ciepła, ciekawe czy zdemontowanie tego by pomogło tej karcie ?
Opublikowano

Nie zdejmuj tej plastikowej konstrukcji. Zaburzysz przepływ powietrza (będzie chłodzić tylko core, bez VRM) i jeszcze gorzej będzie.

Opublikowano

Nie zdejmuj tej plastikowej konstrukcji. Zaburzysz przepływ powietrza (będzie chłodzić tylko core, bez VRM) i jeszcze gorzej będzie.

Czyli te 80 stopni nie zaszkodzi karcie ani inne temperatury temu kompowi ?
Opublikowano

Ja bym zjechał z detalami w grach, żeby było 75*C max.

A myślisz że jak przejdą te temp. 35 stopni tak do 25 to będzie można znów na ultra grać ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...