Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PRIV MARZEŃ - moja wizja

bibi6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, a więc opiszę wam jakby wyglądał mój priv marzeń, który bym stworzył, lecz na marzeniach się kończy, bo moja wiedza na temat tworzenia privów jak i fundusze do tego przeznaczone są równe zeru. Ale nie zaszkodzi mi się z Wami podzielić moim pomysłem. A więc na wstępie zaznaczę najważniejszą dla mnie rzecz, czyli to, że Metin2 to Metin2 i wszystkie odstępstwa od klasyki jak i kosmiczne eq itp. których nie ma na Pl-u niszczą całą zabawę. Gdybym tylko miał coś więcej poza pomysłem (wiedzę o tworzeniu privów i fundusze na to) stworzyłbym następującego priva:

A więc nie byłoby IS-u, a wszystkie rzeczy, które są w IS na Pl-u byłby by do zdobycia w grze, lecz bardzo ciężko byłoby je zdobyć (dokładne info wyczytacie dalej).

Max lvl byłby 99 i nigdy nie uległby zmianie, EXP byłby identyczny jak na PL-u, żeby wbicie każdego lvl było satysfakcją, a maxsymalnym expowiskiem Grota V1.

Wszystkie ulepszacze byłyby takie jak na PL-u, żeby chodzenie na DT miało sens i żeby nie każdy miał all eq +9 i żeby eq +6 dawało już satysfakcje. Ew. drop ulepszaczy zostałby trochę poprawiony, ale nie za dużo, żeby miało sens np. tworzenie dropów na kawałki klejnotów itp.

Konia robiłoby się tak jak na Pl-u, a medale dropiło w lochu, a drop ich byłby taki jak na Pl-u, misje tak ja na plu co 24h, a misja na konia, bojowca i militara taka jak na plu.

Biolog taki jak na plu, takie same nagrody, lecz myśle, że przedmioty możnaby było oddawać co 8h, żeby chociaż trochę przyśpieszyć, bo na plu robienie biologa trwa trochę za długo tymbardziej, że nie ma 100% na przyjęcie tu też by nie było, ale skrócony zostałby czas oczekiwania.

Skille wbijałoby sie tak jak na pl-u 55ku do g, tak samo jak na P 10 KD, KU, kamiedie duchowe i kamienie dusz (max +4) dropiłby by identycznie jak na plu. Lecz ku jak i kd mozna by czytać co 8h.

Zwoje egzo, rady pustelnika, dodawania bonów, zmianki bonów, 5bon dropilyby ze speclajnej skrzynki, która dropiłaby z każdego moba na kazdym lvl, lecz dropiłaby bardzo rzadko, załóżmy raz na 5 godzin. Ale jak już by dropła to jest 100% szansy na jeden z tych przedmiotów. Oczywiście drop zostałby odpowiednio ustawiony, że np. częściej dropiły by zmianki niż dodania tak samo jak cześciej zwoje egzo niż rady. Można by tymi przedmiotami handlować tak samo jak wszystkimi innymi typu PD na 1h itp.

Wspomagacze typu zielona i fioletowa mikstura (duża, średnia, mała), dłoń krytyka, przebicia, błogosławieństwo boga smoków itp. dropiłyby z każdego moba, lecz dość rzadko, miksturki duże dość rzadko małe troche częściej, dlonie i blogo. boga smoków b. rzadko.

Rosy tworzyłoby się tak jak na Pl-u, lecz drop ziół zostałby poprawiony.

Bony były by takie jak na plu i wchodziły tak samo.

Misji poza biologiem nie było by żadnych, bo moim zdaniem są niepotrzebne - nigdy nie lubiłem ich robić, strata czasu, tylko nie liczne opłacało się robić typu kartki pamietnika.

Bronie na 30lv dropiłby by z tego co na plu, tylko resp bestów trochę poprawiony.

Szansa na bronie 75lv z szkaty ripka, i mozna by je dropnac w gronie, ale szansa b. mała nie to co na plu.

Zbroje - max stalka. Broń max 65lv, bo na wyzszych lvl i tak pvp trwa zbyt szybko, wiec bronie lv 80 sa zbedne.

Malze by sie wydobywalo jak na plu z ryb, a perly z malzy, zeby mozna bylo znowu zobaczyc full ludzi lowiacych.

Troche poprawiony drop marmurkow.

Bodzio lutalby z kazdego moba od 1 lv, ale zadko, ale czesciej niz na pl. Magiczny metal - brak.

Handlarze byliby tacy jak na plu, lecz do handlarki roznosci dodane zostalyby takie rzeczy jak:

fryzurki (bez absa) Pelerynki (drogo, tak, zeby stac na nie bylo tlyko high lvl, a na nizszych znowu slawne bylyby lury ;) PD, rekawica zlodzieje i 2x yang na 1h u handlarki, ale b. drogo.

Zwoje powrotu um jak i zwoj powrotu statusu(tylko statusu, nie klasy postaci) u handlarki.

Oczywiscie server musialby miec dobre zabezpieczenia przed hackami, drophackami, fishbotami itp. zeby kazdy mogl grac uczciwie. Oczywoscoe taki server musialby zostal stworzony przez bardzo odpowiedzialna ekipe, ktora nikomu by nic nie dawala, nawet najblizszym i zeby nie zamkneli servera jakby byla mala ilosc graczy. Bo duzo osob chcialoby grac na takim hardzie, tylko wiekszosc boi sie, ze bede sie pare miesiecy meczyc, a potem zostanie zamkniety. Gracze musieliby miec pewnosc, ze server bedzie tak stabilny jak pl i ze nigdy nie zostanie zamkniety.

Nie piszcie, ze jak chce grac na takim hardzie to mam isc na pl - ludzie tak piszacy chyba nie mysla, bo chodzi o to, ze pl jest moim zdaniem idealny, ale problem jest w tym ze wszystko jest w is, a malo osob ma na to kase, a bez is na plu jestes nikim, no chyba, ze grasz pare lat, ale to i tak ludzi z isu robia z toba co chca.

Zapraszam was do komentowania i wyrazania wlasnej opinii, czy zagralibyscie na takim privie, gdybyscie mieli pewnosc, ze nigdy nie zostanie zamkniety i ze nikt nic nie bedzie od gm dostawal?

To jest tylko moj wymarzony priv, wam moga podobac sie inne i ja to szanuje, wiec i wy uszanujcie to co lubie ja.

Szkoda tylko, ze nie jestem super pro informatykiem i nie mam kasy, bo bym stworzyl wlasnie taki priv i nigdy bym go nie zamknal, nawet jakby jedna osoba grala.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...