Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zaczynamy?

Fapek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam kilka pytań. Zaczynam grę na nowo w świecie metina. Który serwer polecacie? Cenowo, ilość graczy, pomocni ludzie. Kim zacząć grać? Jaka klasa odpowiednia do dobrego rozpoczęcia? Może znacie jakies dobre techniki gry? W ile czasu wbiłbym 70-75lvl zaczynajać od "zera"? Poświęcałbym 5-6h dziennie. Może ktoś poszukuje przyjaciela do gry? A może ktoś chętny do pomocy? Lub jakieś video na youtube, pokazującymi nasze zmagania z grą od początku? Wpisujcie swoje doświadczenia. Każda wypowiedź nagradzana. Dzięki wielkie. :)

Opublikowano

@UP

Zapomniałem dodać, chodzi mi o Globalny polski dedyk. Czyli - metin2.pl :)

Dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

Aaa to oczywiście s26 masa ludzi, ceny tak jak z metina 3 lata temu czyli idealne:). Ale wiesz jak to Pl i nasz Kochany GF bez PLN nie ma co zaczynać

Opublikowano

Można zacząć i wyjść bardzo dobrze na tym. Nie wydam ani zlotówki. Wystarczą Yangi, kupno, sprzedaż i kasa wpływa na konto. Przepustki i inne wybonowane rzeczy kupie w sklepie.

Opublikowano

@Fapek oczywiście zgodze się z Tobą , mozna ja nie mowie ze sie nie da, Ale teraz nasuwa sie 2 pytanie ile czasu zajmie mu cos takiego:). 3 lata bez wydawania zł ok 86 Lv :D.

Opublikowano

Nie lecę aż tak wysoko. Planuje 75, dobre eq i wypady dt etc. Wojenki.

Opublikowano

Może polecisz jakąś klasę postaci? Chyba stanę przy solarze, tak jak mi polecasz.

Opublikowano

Wiadomo jesli dobrze umiesz grac to Sura BM na PL jesli zrobisz takie BM-a na maxx to nie ma lepszych od Ciebie , Ale to juz PLN wchodza w gre

Opublikowano

Nie polecam nikomu teraz grac na PL'U bo teraz to nawet jesli na solarze aura jest po tam 5kk to co z tego jezeli taki gostek wyda 5 tysi wybonuje eq nakupuje pdkow bedzie sellal np. dziki z isa w grze wbije 80+ i bedzie sobie latal po m1 lub v1 i v2 i zabijal noobkow co to za przyjemnosc teraz PL to jeden wielki SYF.

Polecam ci bardziej metin2.us lub metin2.sg :D

Przygoda z metinem

Metin2.PL 85/65 ~ sura wP/smok

Metin2.sg 49/56 ~ Bodziak/smok

csyt2 ~ 102 ninja

~newlongju ~ 67(nudaa)

DragonMT2 ~ 250/250/250 ~ninja/bodziak/smok

PandoraMT2 205 ~ smok

EliteMT2 ~ `178 ~ Woj body

CavalosMT2 ~250,250,250,250,250 ~ Smok/healer/body/archer/BM

Opublikowano

Sura WP / Woj Mental.

Zapraszam na s26 (solar) JINNO : )

Mój lvl 14 szaman smok.

Chętnie oddam wraz z emailem sure wp 35 lvl bez eq. Oczywiście wzamian za wspólnego expa. Ja buff ty exp . ; p

Aktualnie pauzuje z Metinem. Ale jak otrzymam dobrą propozycję (ekipa) na jakiś server to chętnie się dołączę (PL).

Daj like jeśli pomogłem. :-)

Opublikowano

Graj na Twierdzy jak cos moge Ci pomoc w shinsoo. Ja w 8 dni wbilem 58 lvl dzis jest 9 dzien i bije 61 wiec jakos idzie z expem ^^. Co do postaci polecam mentala / wp. :)

Bez is oczywiscie gram.

Opublikowano

Ja tez zaczynam na globalnym, z checia moge sie do Ciebie przylaczyc :)

Opublikowano

ja ci powiem tak ja na solarze wbiłem narazie wojem 27 lvl i WP 18 i buff 16lvl narazie nie gram z przyczyn technicznych a chodzi o karte graficzna ale zdąrzyłem zarobic tam na fms +3 2x bodzi z handli mam 2xkd +4 woja i 1xkd sury +4 hełm zelazny +7 i srebna +8 no i mam bron +7 i zbroje +7 a w ciągu jednego tygodnia na SG zarobiłem na fms +9 z 25sr zbrojke dla woja +9 na 18lvl (pomijając eq na 1 lvl ) exp jest mi się wydaje roznica od PL.

softuser.jpg

Dawajcie + jeżeli pomogłem to nic nie kosztuje.

Jeżeli potrzebna pomoc pw pomagam tyle ile w mojej mocy.

I love Rock.

Opublikowano

S26 polecam nie jest drogo i wgl. ludzie sa lepsi i gorsi oczywiscie jinno 4ever najlepiej do imha isc i dropic fms-iki chociaz ja juz 5 dzien siedze i ani jednego fms ani nic ^^

1341833700-U255743.jpg
Opublikowano

Ja tez zaczynam na globalnym, z checia moge sie do Ciebie przylaczyc :)

To zapraszam s4 shinsoo moj nick xVandal :).

Opublikowano

@Fapek oczywiście zgodze się z Tobą , mozna ja nie mowie ze sie nie da, Ale teraz nasuwa sie 2 pytanie ile czasu zajmie mu cos takiego:). 3 lata bez wydawania zł ok 86 Lv :D.

Wakacje wbijasz surką wp 75lv i dalej już tylko metki mordu ogarnąć i 4fun.

Nie graj na zaludnionych serwach graj na takich s7-24.

Na razie fajnie a później to Ci się odbije np na bossach, redlesie, dt

Np ja pykam na kirianie w redlesie jest 4fun czasami 85metki stoją nikt nie wybija, z bosami już różnie czasami o 19 lajtem dorwiesz a czasami o 7 nie ma

a na takim solarze wątpię ze dorwiesz nawet wodza orków

1378747514-U216092.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...