Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Texture Pack

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

Cześć, problemem jest instalacja texture pack.

Minecraft jest zaktualizowany do najnowszej wersji 1.2.5 Jak wiecie do instalacji niektórych texture pack wymagany jest McPatcher. Posiadam go w najnowszej wersji (McPatcher 2.3.7) Texture pack, który chcę zainstalować, to OptiFine. Posiadam go również w najnowszej wersji (OptiFine 1.2.5 HD C3) Cała instalacja texture pack przebiega pomyślnie jednak po włączeniu Minecraft'a i pojawieniu się logo MOJANG, a potem widać jedynie czarne okno Minecraft. W czym tkwi problem?

Uczeń
Opublikowano

Minecraft włącza się tak samo i występuje ten sam błąd. Nawet po usunięciu folderu "META-INF" z pliku minecraft.jar jak i dodanie do niego ModLoader'a

Opublikowano

Chyba się nie rozumiemy.

Optifine = modyfikacja

Texture Pack = paczka tekstur

Z tego co zrozumiałem chcesz odpalić jednego z Texture Pack'ów Opifinem? Tak? Wtedy nie jest Ci potrzebny MCPatcher!

Wejdź w Uruchom -> AppData -> Roaming -> i usuń cały folder .minecraft

Następnie użyj opcji "force update"

Potem przejdź do tej strony: http://www.minecraft...-and-much-more/ i pobierz odpowiedni rodzaj modyfikacji.

Następnie przechodzisz do rozszerzenia minecraft.jar, usuwasz folder META-INF i wklejasz zawartość pobranego wcześniej moda.

Koniec.

Pozdrawiam,

Maheon.

@Edit: Gratulacje dla autora robiąc 500 tych samych tematów, zamiast odświeżyć jeden. Na przyszłość, myślenie nie boli.

http://www.mpcforum.pl/topic/666622-problem-texture-pack/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...