Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Photoshop Czy Gimp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiś 2 lat pracuje z photoshopem i gimpem z sporomi przerawami, podczas pracy nad sygnaturą zauważyłem że niektóre ustawienia typy krycie itp nie są takie same chodzi mi o to że, gdy naprzyklad kliknę na wartstwę i ustawie Barwienie albo nakładka to na obu programach inaczej to wygląda co przez to mnie rozprasza i nie daje mi spokojnie pracować bo nie wiem w jakim programie będzie to lepiej wyglądać, i tu mam pytanie czy dało by się zrobić tak by wszystkie wtyczki filtry były w photoshopie bo one mi się bardziej podobają.

Opublikowano · Ukryte przez xamizo, 2 Lipca 2012 - Brak powodu
Ukryte przez xamizo, 2 Lipca 2012 - Brak powodu

xxx

błąd nie tu

Jeśli pomogłem DAJ Lubie to

76561198023839893.png

Opublikowano

Gimp jest programem dla początkujących użytkowników.

Natomiast Photoshop jest dla bardziej zaawansowanych (Niektórzy zaczyjaną od niego) , ma więcej możliwości.

Skoro pracujesz 2 lata , to polecam Ci PS :)

1345559513-U619318.png

By Kolorowy.

Opublikowano

Bierz PS'a ma o wiele więcej możliwości niż GIMP. Niektóre rzeczy nie zrobisz w GIMP'ie, a w PS'ie tak.

Opublikowano

Rozumiem lecz mi chodzi dokładnie o to dlaczego niektóre ustawienia w ps wyglądają lepiej a niektóre w gimpie mimo że są ustawione takie same Wartości

Opublikowano

@up

Ponieważ są to dwa inne programy...

Opublikowano

Tak jak wspomnieli :) PhotoShop jest dla profesionalnych uzytkownikow jesli potrafisz dobrze sie bawic to napewno PS bedzie lepszy co do Gimpa to jest zabawa i nie ma polowy opcji jak PS :)

ladnadziewczynazeslucha.jpg

jeśli pomogłem lub doradziłem daj + a będę wdzięczny ;)

Opublikowano

@UP

Czego byś chciał od ważącego 70 mb BEZPŁATNEGO programu?

Photoshop to 'kombajn', ale waży kilkanaście razy więcej i kosztuje w chuj (cs5)

http://allegro.pl/adobe-photoshop-cs5-pl-windows-okazja-i2448921883.html

ukraść można, ale to nie to samo. ;)

Opublikowano

Rozumiem, czyli polecacie abym się całkowicie na ps przeniósł i trenował nad nim, w sumie zły pomysł nie jest.

A chciałbym panu Up tylko powiedzieć iż najnowszy gimp wcale nie ma 70 mb :P, on ma 224,37mb tak dla dokładności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...