Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno roweru

hossa2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Są wakacje a więc czas na rower i to moje pytanie:

Jaki rower polecacie do około 1200zł.

Chodzi mi o to aby nie trzeba było wkładać dużo sił w jazde.

będę nim jeździł po asfalcie bądź dróżkach leśnych,

Mój wzros to 180cm waga 70kg.

Z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam

Pomogłem daj 5

Opublikowano

Dozbieraj troszkę i polecam Ci tego:

http://allegro.pl/kross-level-a2-21-tarczowki-licznik-sigma-gratis-i2442010416.html

Kuzyn go posiada, sam nim jeździłem. Jeździ się dosyć fajnie, rowerek lekki, hamulce odpowiednie, przerzutki mogły by być lepsze, ale ujdą.

Opublikowano

Dozbieraj troszkę i polecam Ci tego:

http://allegro.pl/kross-level-a2-21-tarczowki-licznik-sigma-gratis-i2442010416.html

Kuzyn go posiada, sam nim jeździłem. Jeździ się dosyć fajnie, rowerek lekki, hamulce odpowiednie, przerzutki mogły by być lepsze, ale ujdą.

Takim czymś się dosyć ciężko jeździ po asfalcie.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Takim czymś się dosyć ciężko jeździ po asfalcie.

To jest rowerek XC, on się nadaję zarówno na asfalt jak i do lasu, jest wyważony tak, że bardziej się leży jak się jedzie (nie jak na rowerach typu DH, gdzie się siedzi pionowo) także rowerkiem się miło jeździ w każdych warunkach.

Opublikowano

To jest rowerek XC, on się nadaję zarówno na asfalt jak i do lasu, jest wyważony tak, że bardziej się leży jak się jedzie (nie jak na rowerach typu DH, gdzie się siedzi pionowo) także rowerkiem się miło jeździ w każdych warunkach.

Ale nadal widać różnicę w jeździe.

Miałem Krossa Hexagona V2, Meridę Kalahari ileśtam i jakiś 10 letni zwykły rower, bez amortyzatorów i innych udziwnień.

Kross jest ciężki że ojezu. Meridą fajnie się jeździ po lesie itp, ale na asfalcie przez te opory na oponach dużo się nie da. Za to tym 10 letnim rowerem to na drodze można się rozpędzić znacznie więcej i nie trzeba zużywać tyle energii by utrzymać prędkość.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Ja polecam Ci:

Giant Boulder Trial Disc, kosztuje on 1200 zł i nadaje się do jeżdżenia po asfalcie, drużkach leśnych nadaje się również do zjazdów rowerowych a nawet chopek.

Mam go i jeżdżę nim wszędzie. Jest bardzo wytrzymały.

Opublikowano

Chodzi mi o to aby nie trzeba było wkładać dużo sił w jazde.

Boże. To wrzucasz 1x1 i łatwo się jedzie...

będę nim jeździł po asfalcie bądź dróżkach leśnych,

To się zdecyduj. To tak jak byś chciał samochód do jazdy po torze wyścigowym bądź lesie...

mateq

Wideo kurs programowania w c++

TU

Opublikowano

wrzucasz 1x1 i z jaką prędkością jedziesz?

Nie chodzi mi o to żeby był profesjonalnie przygotowany pod las i asfalt tylko w miarę dobry tu i tu.

Więc twój post NetBeans nic kompletnie nie wnosi:)

Pozostałym dziękuję za odpowiedź wraz z linkami czekam na inne propozycje.

Pomogłem daj 5

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...