Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nokia Lumia 710

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Chciałbym zapytać się odnośnie tego telefonu. Czy miał go ktoś, i jak on się sprawuje. Prosiłbym o napisanie wszystkiego o nim. Proszę nie wklejać linków do różnych stron tylko napisać wrażenia odnośnie tego telefonu

Opublikowano

Mam Lumie 710 :) hhmm dużo by pisać może tak jedyne co mi się nie podoba ale za pewne zostanie to poprawione w aktualizacjach to

- jedna głośność dla całego systemu czyli gramy sobie w grę i przyciszamy telefon np. na 5/30 kończymy grę ktoś dzwoni i i lipa trochę bo głośność dzwonka jest tylko na 5 także trzeba pamiętać żeby podgłaszać ale już po 1,5 miesiąca się przyzwyczaiłem i nie mam z tym problemu :)

- wybudzanie. Czyli naciskanie przycisku odblokowania, zostało to już poprawione w Tango którego jeszcze w ZUNE nie ma ale można sobie wgrać przez nokia care suit.. chodzi o to że nie raz jak się kliknie to po około 1,5, 2 sek dopiero widzimy ekran.

I to wszystko co mi przeszkadza a tak system śmiga ekstra reaguje na dotyk ekstra no super :D Napisz konkretne pytania będzie mi łatwiej co kolwiek napisać :)

@edit to jest post z innego tematu gdzie opisywałem lumie :)

- 1,4GHz ( potwór )

- 512ram ( standard w tych lepszych smartphonach )

- nowy za 600zł

- rozdzieczość 480x800 ekran 3,7 clear black TFT. ( trochę większy od iphona ogólnie rozmiar idealny )

System wgl się nie zacina tak jak to w andku często bywa. System chodzi stabilnie a andkowi potrzeba conajmniej 2 rdzeni po 1GHz żeby nie wariował. :) Masz SkyDrive 7GB za free. Działa jak bluetooth też można wysyłać pliki innym po warunkiem że mają ten dysk :) W tej wersji BT służy tylko do podłączania słuchawki, Ale może sobie wgrać custom Rom i w nich jest parę rzeczy których nie ma w oficjalnym wydaniu.... Bateri trzyma mi 1dzień - 2dni zależy co robię.

- gram sporo

- wi-fi

- słucham muzyki.

I spokojnie cały dzień nie muszę się jakoś ograniczać :)

A rekord to 2dni.

- Darmowa nawigacja od noki

- nokia mapy

Masz tam Offica plików nie trzeba konwertować do PDF :)

Prędkość systemu jest po prostu nie do opisania...

Dla mnie jest jeden minus

- głośność ustala się dla całego systemu a nie oddzielnie dla dzwonka czy muzyki, gier.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

dziękuje za opisanie ;). Leci like bo zrobiłeś świetną recenzje tego telefonu ;P. zdecydowałem i jade go we wtorek kupić ;)

Opublikowano

@CODER_BEST. GÓWNO PRAWDA!

a andkowi potrzeba conajmniej 2 rdzeni po 1GHz żeby nie wariował

Kolego, mi na 1 Ghz najnowszy system przeportowany z Galaxy S3 śmiga bez żadnego zacinania się, o oficjalnych już nie mówiąc. Czemu oczerniasz Androida, skoro za przeproszeniem - gówno się na nim znasz? Windows Phone jest stabilny i szybki, ale w porównaniu do Androida ma mało aplikacji i jest zbyt zamknięty - za mało modyfikacji może wgrać przeciętny uzytkownik.

Poza tym - sądząc po twoim Hobby: FanBoy MS, nie dziwię się kompletnie, że tak bronisz tego systemu. Trzeba jednak spojrzeć prawdzie w oczy - on jest bardzo fajny, ale Androidowi do pięt nie dostaje :) I jedynie Nokie z windowsem mogą się jakoś tam uchowywać - HTC już tak dobre pod tym względem nie są.

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Już się androidów na używałem... I ok androida można modyfikować i tak dalej... Ale on chodzi płynnie tylko parę miesięcy po zakupie kiedy nie zamuli się go aplikacjami... Reakcja na dotyk w androidzie jest taka klik .......................... i dopiero wchodzi w apkę lub w coś tam innego...

Taka jest prawda. Po za tym WP i tak jest lepszy... Może jest mniej aplikacji ale co z tego jak na androida masz 500tyś aplikacji śmieć... które do niczego się nie nadają.. Nie mówię że 100tyś w marketaplace to super ohh i ahh bo też zdażają się lipne aplikacje.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

No to musiałeś używać wyjątkowo lipnych Androidów, skoro reakcja na dotyk była słaba - na moim SGS, telefonie mającym kolo 3 lat, dziala wyśmienicie po pół roku używania. Powiedz też kolego szczerze - kto mając Androida siedzi na jednym jedynym systemie przez parę miesięcy? Chyba tylko kompletne laiki w tej dziedzinie, ale im jest obojętne czy działa płynnie, czy nie - wazne zeby dzwonił.

Opublikowano

Już się androidów na używałem... I ok androida można modyfikować i tak dalej... Ale on chodzi płynnie tylko parę miesięcy po zakupie kiedy nie zamuli się go aplikacjami... Reakcja na dotyk w androidzie jest taka klik .......................... i dopiero wchodzi w apkę lub w coś tam innego...

Taka jest prawda. Po za tym WP i tak jest lepszy... Może jest mniej aplikacji ale co z tego jak na androida masz 500tyś aplikacji śmieć... które do niczego się nie nadają.. Nie mówię że 100tyś w marketaplace to super ohh i ahh bo też zdażają się lipne aplikacje.

Twoje beznadziejne argumenty mnie dobijają.

Żaden użytkownik nigdy nie zamuli Androida aplikacjami, jeśli nie będą one działać w tle.

Myślisz że w WM/iPhone aplikacje uruchamiają się szybciej? Gówno prawda, wyświetlają po prostu sprite'a danej aplikacji i wydaje ci się że uruchamia się ona szybciej, tymczasem nie jest to prawda.

500 tys > 100 tys, zwłaszcza jeżeli np. co 10 aplikacja jest dobra.

WM nie ma:

- porządnych gier

- możliwości personalizacji/modyfikacji

- możliwości np. instalacji gier z innego źródła niż marketplace.

:)
Opublikowano

@UP

I co za głupoty gadasz ??? Można sobie instalować aplikacji skąd ci sie podoba wystarczy

a) odblokowany soft

b )konto deweloperskie ja takie posiadam i mogę sobie instalować co chcę...

Opublikowano

Nokia Lumia 710 to bardzo dobry telefon. Ma Windows Phone i przynajmniej w porownaniu do Androida MA ZAPEWNIONE AKTUALIZACJE(Oficjalne).

Dotyk jest bardzo dobry, system ten jest dla osób, które nie chcą, nie lubią bawić się z modyfikowaniem system itp..

Windows Phone jest to prosty w obsłudze, wręcz banalny. Dlatego bardzo ci polecam ten telefon.

A i przy okazji ma też dobry aparat ^^.

@UP2

Instalacja aplikacji spoza marketu wydaje mi się, że jest tylko do piracenia....

WP posiada pożadne gry. Angry Birds, NFS.

A po za tym WP jest młodym systemem, więc niektóre niedociągniecia można wybaczyć.

Kliknij Lubie to ;)

Opublikowano

No to musiałeś używać wyjątkowo lipnych Androidów, skoro reakcja na dotyk była słaba - na moim SGS, telefonie mającym kolo 3 lat, dziala wyśmienicie po pół roku używania. Powiedz też kolego szczerze - kto mając Androida siedzi na jednym jedynym systemie przez parę miesięcy? Chyba tylko kompletne laiki w tej dziedzinie, ale im jest obojętne czy działa płynnie, czy nie - wazne zeby dzwonił.

No widziesz żeby windows Phone działał ci płynnie wystarczy obojętnie jaka słuchawka z WP a żeby android działa płynnie trzeba kupić coś takiego jak SGS II czy III czyli nie każdy ma 2tyś na telefon :)

Opublikowano

@Up. Po raz kolejny ci tłumaczę - nie oceniaj tego, na czym się nie znasz :) Na słabszych telefonach Android również śmiga pięknie i należy brać pod uwagę, że Windowsa Phone mają głównie Nokie, które zawsze wydajnościowo i stabilnościowo były dobre.

Opublikowano

@UP

Miałem telefon z androidem i wielu moich znajmoych ma więc wiem jak te telefony działają.... Klika na coś i po 2 sek wchodzi a to musi raz na jakiś czas wyjąć baterię żeby go zresetować.... I mają oni

Samsung Galaxy mini ( 3 kolegów )

Smasung Galaxy Ace

Sony Ericsson Xperia Neo V

Każdemu sie już zacina niby działa ale zwiechy łapie... Mówią że 2 - 3 razy na tydzień im się zawiesi.... Ja miałem Motorole Defy i wime jak działa android na 800Mhz procku.... MASAKRA... Oczywiście na początku jest super ale z biegem czasu totalna porażka... Co innego takie SGS II gdzie procek i Ram są dobre tak android za pewne śmiga :) A ja dąże do tego że WP działa na każdym telefonie tak samo czy jest to Lumia 900 czy Lumia 610.... A u androida już tak nie ma porównaj takie Galaxy Mini do SGS III

Opublikowano

cześć. miałem jakiś czas temu lumie 700 i byłem w 100% zadowolony ! Telefon po najnowszej aktualizacji chodził jak przecinak ! Kupuj śmiało !

Opublikowano

@UP

Raczej lumie 710 :P Popraw posta :) Bo tak chodzi każdy telefon z WP :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja osobiście mam nokie lumie 610 widzę że nikt z was takiej niema :)

Mówię wam opyla sie kupić 610 ;) Wydaje się pewnie wam ze to najstarsza wersia z najnowszej seri telefonów Noki Lumi otóż jest to najnowysz telefon z wp7 i najszybszy głośna muzyka dobre gry no i czego wiecej chcieć ;) A i w market place niema takich dobrych gier bo to jest najnowysz system operacyjny!!! :) PZDR

Umiesz liczyć? Licz na siebie,twoje szczęście innych jebie!

Aktualne serwery:PandoraMt2 149lvl, iMetin2 198lvl Wojo Body. XenoxMT2 4x250 ALL EQ CIENIA. LEAGUE OF Legends 30 LVL 3 top w Polsce

Opublikowano

@UP

System chodzi tak samo na Lumi 610 i na 900.... Gry też chodzą identycznie, także :D hehe model ma tutaj znacznie tylko przy hardware i wyglądzie :)

Opublikowano

Tzn ma wzmacniacz, no i tak grać gra dla mnie przynajmniej tak samo jak avila czyli może jakoś bardzo głośno nie jest ale dla mnie akurat...

Niektórzy jak meili wcześniej jakieś zwykłe słuchawki z mocnymi głośnikami mogą mieć takie wrażenie.. Ja miałem np. Kiedyś w300i i nadal go mam to jest z Walkmanem to on gra zajebiście :)

Musiał byś posłuchać dla mnie jest Ok :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mama ma lumię 710 i powiem że gdy miałem go w łapach to mnie jakoś bardzo nie zachwycił ;<

Jeśli chodzi o system to faktycznie jest ok ;)

Nic nie zacina, wszystko płynne , jedyne co bym dodał do niego to Osobny kolor kafelek.

Jednak jeśli chodzi o tą kategorię cenową to wolałbym wziąć coś z innego systemu ;)

Największą wadą dlaczego telefon mi się nie podoba to to że nie wykrywa telefonu jako dysku zew.

Jeśli miałbym zamienić mojego iPhone 4 na lumię (nie pacząc na cenę i lansik(Apple :D), wybrał bym jednak iPhone

Ps. Największy żal mam do designu Lumii 610 i 710 , jest łokropny ;P

veQtFkA.jpg?1

Sygnaturę zrobiłem ja

Pomogłem? Zostaw Lajka ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pisanie jak pisanie masz zwykła klawiaturę jak w komputerze albo w Pionie albo w poziomie... Ja tam do nieczego się nie musiałem przyzwyczajać.

Opublikowano

Taką klawiaturę nazywamy qwerty (wirtualna).

Co o tamtych telefonów, nie wiem co one miały nawalone... Motorola Defy o której wspomniałeś, chodzi mojemu bratu bardzo dobrze, fakt zdarzy się ścinka... ale to sporadycznie. Mówisz, że każda Lumia po aktualizacji chodzi tak samo? Błąd, kolegi 610'tka zacina się na dedykowanej aplikacji "Facebook", a ma ją z tydzień...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem posiadaczem tego smartphone'a i sobie bardzo chwalę. Jak na 4 mies. użytkowania to telefon ma 1 mankament (pewnie wada oprogramowania) - czasami, a nawet bardzo rzadko nie da się odebrać telefonu jak ktoś dzwoni... Klikam odbierz a tu nagle jakby ekran gaśnie i dupa ;P. Już długo tak nie miałem - może to była chwilowa awaria, w każdym razie telefon jak na tą cenę godny polecenia. Pozdrawiam, reedy66.

beznazwy1hh.jpg
Jeśli chcesz się dowiedzieć jak zarobić ok. 2500 PLN brutto miesięcznie
w internecie, nie wychodząc z domu - na tej stronie wszystkiego się dowiesz
Pozdrawiam, reedy66.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...