Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi pomimo tutów...

Roycewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż mój WR mnie nie lubi.

Mam lagi jak kur*a mać, pingi u ludzi po 999.

Robiłem pare rzeczy z tutoriali, mam różna CFOSSPEEDy, GameBoostery, i dalej mam lagi.

Najśmieszniejsze jest to, że w innych sieciówkach ping trzyma się poniżej 80.

LoL - 71

Tibia - 63

WoW - 48

CoDMW3 - 73

BF3 - Tu około 90 tylko.

A w WR mam 999 pingu, widzę przejście, nagle padam a po sekundzie pojawia się w nim koleś. Nie da się grać.

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Opublikowano

Spróbuj zrobić reinstal WarRock'a powinno pomoc a jeżeli to nie pomoże to znowu spróbuj "sięgnąć" do tutoriali na forum... no a jeżeli i to nie pomoże to niestety będziesz musiał zmienić dostawce internetu(czego Ci się nie opłaca robić ze względu na jedną grę... :) ) lub po prostu nie grac w WR :mellow:

1379095800-U384748.png

ExMod | ExMentor | ExChampion | ExMoT | Blue Member | Tagger

Opublikowano

Reinstall nic nie dał. Zrobiłem 19/20 kroków z 1 tuta, wszystkie w innych, a neta nie zmienię. Jeszcze jakieś przyczyny? Wmawiano mi że to przez router ale kumpel ma tak samo router jak ja i ma pingi po 80.

Opublikowano

Mozesz spróbować odłaczyc router i podlaczyc kabel WAN do karty sieciowej i sprawdz.

Jak nie pomoże to zrób traceroute na serwery WR, może to problemy po ich stronie.

Opublikowano

Próbowałem podłączyć kompa prosto pod modem, po konfiguracji zmieniło się tylko to, że mam w wr jeszcze większe lagi, a w innych grach ping podskoczył o 20-30. Mam net 4MB.

traceroute na serwery wr? możesz objaśnić?

Opublikowano

Zresetuj reutera... ! Jeżeli nie pomoże... to musi być coś z netem albo routerem...

Jeżeli masz inny komputer lub laptopa... połącz się z routerem... pobierz warrocka i zobacz jak tam z lagami...; ) Pozdrawiam. !

Opublikowano

Co wy gadacie. Internet nie ma takie strasznego wpływu na WR ( jego prędkość ). Bardziej chodzi o kompa, a jak piszesz, ze masz w miarę dobrego to rób reinstall do skutku albo to jest poprostu WR i nic z tym nie zrobisz ;) Aa no i może zmniejsz sobie efekty na LOW.

2070d6e5f8b5c.png

By Cristiano.

Opublikowano

Wygląda to tak:

Ustawienia mam na low.

Kompa mam na tyle silnego że Diablo 3 na ultra śmiga...

Net stabilny dobry.

No ja nie wiem, nie będę tego 100razy instalować żeby raz zagrać i znowu mieć lagi.

Internat MA ogromny wpływ na WR.

Opublikowano

Powiem Ci, że ja mam neta 1mb/s i WR lagów nie odczuwam. A masz neta odrazu do kompa czy "rozszczepiasz" sygnał na cały dom przez ruter?

"Za te wszystkie wybryki teraz najmocniej żałuje

powiem tylko przepraszam , bo tylko tyle umiem"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...