Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Podłaczenie Routera WiFi

HocusPocus!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie ...

Posiadam Modem z Netii, router zakupię WiFi.

I teraz do rzeczy, komputer stoi w moim pokoju, on nie ma.dostepu do internetu, nawet jakbym chcial kabel telefoniczny to nie da rady. i mam pytanie do Was, co musze zakupic zebym mial internet w stacjonarnym pc u sb w pokoju, a router stal, np. w kuchni.

Prosilbym o jakis schemat, lub bynajmiej w punktach,np.

1. Router do kabla, 2. Modem do routera itd...

Dziekuie z Gory...

Moga byc bledy bo pisze z telefonu.

Opublikowano

kabel telefoniczny

czyli rozumiem, że to router ADSL?

Są 2 możliwości.

1. W routerze powinieneś mieć żółte gniazka do podłączenia kabla Enternet, który podłaczasz do routera, a drugim końcem do komputera.

2. Dokupienie adaptera wifi z USB, przykładowy:

http://allegro.pl/150mbps-wireless-n-usb-adapter-tl-wn721n-i2449772090.html

podłączenie do komputera, zainstalowanie sterowników, odpalenie routera (tego w kuchni), znalezienie twojej sieci poprzez WiFi, zalogowanie się. I wszystko powinno być ok.

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

tak , modem ADSL.

A jesli chodzi o router to moglby ktos jakis link podac do "kup teraz" .

A musze zakupic karte sieciowa wifi?, bo w komputerze mam zintegrowana, wiec wifi odpada .

Nie mam.mozliwosci edit'a na wersji mobilnej .

router adsl*

nie wystalem jeszcze.

Opublikowano

mozliwosc 1, odpada bo nie mam dostepu wgl kqbla telefonicznego do pokoji, a co jeszcze miedzy tym router stawiac na kablach.

Potrzeba Mi Routera WiFi i Karty Sieciowej,

Podlacze kabel od telefonu ( rj-45? ?) do routera, a z modemem robie cos?? czy nie potrzebuje? powiedzmy router na standardzie adsl zakupiony w "media markt" nie bedzie mial modemu wbudowanego prosto z netii.

Router nie bedzie podlaczony do komputera wgl. musi byc 100% wifi .

Prsypuscmy, ze chce zrobic sobie siec wifi na okolo domu dla smartphona, a nie mam komputera , da sie takie cos zrobic??

Bo do komputera wsadze sieciowke wifi, wiec odbior bede miec, tylko zeby transmisja danych byla.

pozdrawiam.

Opublikowano

jezu ale marudzisz i kombinujesz

słowem nawet nie wspomniałeś co za badziewie już tam masz w domu

kup dowolny router ADSL z wifi , powiedzą ci jaki jaki w netii albo masz na stronie jak byk modele zalecane , ale praktycznie każdy sie nada. masz już jeden to sobie zobacz jaki typ masz ( ADSL2 albo ADSL2+ wystarczy )

kup sieciówkę wifi na usb do kompa i po problemie

i sieć gotowa , tylko teraz myślącego człowieka potrzeba by ci router ustawił jak należy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

mam neta z netii mam mam ten router wiec to idzie tak . wywierca ci dziure w sicanie ( chyba ze masz jakies gniazdko telefoniczne czy cus) przeciagniesz kabel tam gdzie masz router podlaczysz do routera nastepnie kabel Ethernte podlaczysz takze do routera i przeciagniesz go do kompa a po za tym jest pelno tego w necie jak i co podlaczyc ;)

Opublikowano

Nie Chce Kabla przy Komputerze, chce utworzyc siec wifi nie majac komputera.

Nie mam pc wgl ( zalozmy) i robie siec wifi to da rade?

Wybacz robem, ale jestem totalnym lajkiem co do takich rzeczy.

Opublikowano

przecież ci napisałem co i jak , więcej nic nie trzeba pytać

kupujesz dowolny modem co pasuje, podłączasz zamiast albo do starego modemu , zależy jaki kupisz

nie wiesz to znajdź kogoś kto ci na miejscu, w domu to zrobi bo cokolwiek tu się dowiesz mimo że będą właściwe porady i tak możesz spieprzyć albo nie potrafić skonfigurować samemu

@down oczywiście sieciowa wifi na usb albo wewnętrzna , każda będzie działała

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...