Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[q] Policja i motor :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakbym mial yamahe tzr 50 (zarejestrowana na 50cc), stuningowałbym ja na 80cc, to policja mogła by ja zabrać na tak zwana diagnostyke? Maja do tego prawo?

Jak policja może się kapnąć ze to nie jest 50cc?

beznazwygr.png

Opublikowano

Według mnie jak masz większej pojemności maszyne, to wogóle inaczej słychać... Ostatnio oglądałem jakieś niemieckie filmiki na yt, o tym jak zatrzymywali takich łepków i na ulicy sprawdzali v-max, ale w Polsce jeszcze się z tym nie spotkałem...

Gdy już zmienisz na tą 80ccm, to radzę Ci uważać i nie śmigać na v-max koło policji, bo się skapną, a jak będziesz sobie spokojnie tam 50-60km/h przejeżdżał to raczej nic Ci nie zrobią...

Ale yamaha tzr 50 to chyba nawet bez tuningu dużo wyciąga :D

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

zwykły łepek z policji się nie połapie, a szansa, że trafisz na takiego co się zna wynosi 1 do miliona, więc bądź spokojny

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Tzn. powinni. Ale w naszym kraju im się nie będzie chciało nawet sprawdzać, lub wysyłać na diagnostyki itp. Wystarczy ze masz papiery i tam jest wbite 50cm3 i kartę przy sobie, więc można jeździć.

Opublikowano

Lajcik, mój ziomek śmigał 500 zarejestrowaną na 50.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

ja raz moim motorkiem 50ccm nakurwialem 80km/h to mnie zatrzymali i sprawdzali numery na cylindrze + ramie. W skutku czego dostalem tylko upomnienie za przekroczenie predkosci.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jakbym mial yamahe tzr 50 (zarejestrowana na 50cc), stuningowałbym ja na 80cc, to policja mogła by ja zabrać na tak zwana diagnostyke? Maja do tego prawo?

Jak policja może się kapnąć ze to nie jest 50cc?

Jakby się postarali, to tak. Dlatego lepiej zrobić sobie A i kupić t-max 530 <-- skuter, ale mało się różni od dorodnych motorów.

ja raz moim motorkiem 50ccm nakurwialem 80km/h to mnie zatrzymali i sprawdzali numery na cylindrze + ramie. W skutku czego dostalem tylko upomnienie za przekroczenie predkosci.

dobrze, że tylko upomnienie- ja teraz planuję uzywany maxi skuter yamahy ubezpieczyć - motory też można, z tego, co wiem- 435zł/rok - koszt spoko

Tzn. powinni. Ale w naszym kraju im się nie będzie chciało nawet sprawdzać, lub wysyłać na diagnostyki itp. Wystarczy ze masz papiery i tam jest wbite 50cm3 i kartę przy sobie, więc można jeździć.

racja, jak się nie jest ładną kobietą, to nie zatrzymują tak często ;) ja zaopatrzyłem się w porządny skuterek - tmax 530 - i na razie przy nim zostane

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...