Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Sprawa Hacka

Tolek2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie Wszystkich

:)

Chciałem się spytać czy da się tak żeby przerobić jeden hack w Terraria.

Chodzi mi on hack taki :

- TerrariViewer ( podam link też ) ,

-

A pytanie taki :

Czy dało by się go jakoś ulepszyć albo zrobić podobny tylko że trzeba by było go tak zrobić żeby go widać było w folderze Terraria ( na Non Steam ! ) i że jak się go uruchomi to wychodzi on i się sam aktualizuje jeśli byśmy dodali nowy mod z bronią nową to sam by się aktualizował i dodawał tą broni lub jakikolwiek przedmiot lub item.

I pytanie drugie :

Czy go by się zrobiło ??

Jeżeli jak by się go zrobiło to by jakieś wymagania miał czy co ??

Za pomoc dziękuję i prosiłbym o mile pisanie postów na temat.

;)

Serdecznie pozdrawiam wszystkich czytaczy tego tematu.

Tolek2.

Opublikowano

Z tego co wiem TerrariViewer udostępnia kod źródłowy, więc przerobić można.

Niestety, wydaje mi się, że lista itemów w Terrarii jest "szyfrowana". Gdyby nie była, można załadować odpowiedni plik i wyświetlić przedmioty w pętli.

Czy go by się zrobiło ??
Oczywiście, wszystko jest możliwe, są tylko różne stopnie zaawansowania ;)

Jeżeli jak by się go zrobiło to by jakieś wymagania miał czy co ??
Wydaje mi się, że nawet mniejsze niż obecna wersja.

I tak nikt Ci tego za darmo nie zrobi, to jest ogrom roboty, w dodatku "podstawy C++" tu nie wystarczą. A nie wyglądasz na osobę ogarniętą w tym temacie, więc nie będę się rozpisywał jakbym to rozwiązał ;)

Opublikowano

Chyba mnie nie zrozumiałeś :P

Dać się da, ale to jest na tyle trudne i czasochłonne, że nie warto się za to zabierać. A zlecenie programiście kosztowałoby ~1000zł (pod warunkiem, że Terraria nie szyfruje listy, wtedy to już cena z innej półki, liczona w setkach tysięcy :P)

Opublikowano

Eh.. A jakiś mod co klikasz się w grze np: L i wychodzi lista z boku tak jak w Minecraft " Too many items "

Klikasz klawisz czy klikasz ESC i masz na dole ekwipunek z wszsytkimi itemami itp.

// i to też raczej by było płatne ?

I czasochłonne ?

Opublikowano

Nie mam pojęcia, czy będzie to działało na wersji non-steam, ani tym bardziej z modami, ale warto spróbować. Wrzuć to do folderu z Terrarią i włącz.

http://speedy.sh/JzrSY/ItemariaPlus.exe

https://www.virustotal.com/file/56861580e4e01092020850864262cb4088d45cd5558af2098bd5046a55052b71/analysis/1341143647/

Koło ikony śmietnika pojawi Ci się "Itemaria", działa jak TMI w Minerafcie.

Opublikowano

Ja już nie pomogę, zostało Ci kopiowanie światów z surowcami w skrzynce lub postaci z itemami w EQ ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...