Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer A Router

F4k3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jesli mam internet i kompa podlaczonego przez router to moge postawic serva i go wypuscic przez hamachi czy tylko moge grac sam na nim bo mam wewnetrzne ip ? Wiem ze jest program ktory zmienia z wew na zew ale on nie dziala w tej kwesti chyba ;/

wakow9.png
Opublikowano

sam albo na hamachi , jak ktos ma neostrade to moze dalbyby sie jakos zrobic serwer online bo neo ma zewnetrzne IP , troche komplikuje sprawe fakt uruchamiania servera na maszynie wirtualnej ktora przypisuje automatycznie ip wewnetrzne , sam mysle juz dlugo nad tym jak by to zrobic .

Hamachi jest problematyczne bardzo , najlepiej by bylo postawic serwer nie na maszynie wirtualnej ale normalnie , wtedy jesli lacze byloby z zewnetrzynm ip to serwer bylby online .

ubda1202.gif
Opublikowano

ip jest przypisywane wszedzie tak samo , na linuxie ja mam inaczej bo mam po DHCP ale mam niestety ip lokalne , tzn nie mam przydzielonego zewnetrznego ip od dostawcy internetu wiec tez nie da rady . ALe daloby rade cos wykombinowac z przekierowaniem portow .

Pitbul jak CI dziala dobrze Hamachi to sprawdz pingiem łącze - host serwer i podaj czy ci odpowiada czy nie

ubda1202.gif
Opublikowano

Siemka mam neostrade i livebox jak założę serwer i żeby kuzyn mógł grać muszę przez hamahi?

fwlogo.png

Zapraszam na Fantasticworld.com.pl. Grajcie , walczcie , bawcie się

Od dziś zbieram +

Opublikowano

Co do portow to napewno mozna sie dowiedziec na jakis forum z tym zwiazanym ale ciagle watpie zeby to wyszlo

2xup czytaj a nie sie pytasz

wakow9.png
Opublikowano
Co do portow to napewno mozna sie dowiedziec na jakis forum z tym zwiazanym ale ciagle watpie zeby to wyszlo

2xup czytaj a nie sie pytasz

to wyjdzie na 100% wiem bo tak samo masz pod ots wlasne servery cs ns itd itp na routerze tylko poprostu zamiast przekierowywac je na routerze na wlasny komp to przekierowujesz je na ip virtualnej maszyny

• Dodaj nową pozycję...