Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kto Pisze Książkę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo.

Jesteście jeszcze młodzieżą ( zresztą ja też ) i mozecie tego nie zrozumiec.

Oglądałem już wiele razy Władcę Pierścieni. Czytałem książki W.P. Bardzo mnie to zainspirowało. Szczerze to wpadłem na pomysł żeby napisac książkę. Oparta na fantasy tak jak Władca Pierścieni. Tylko inną tematykę. Równie ciekawą.

Może jestem dziwny ale tak tylko piszę bo nie mam co robic :]

A czy wy nigdy nie mieliście przelac swoich fantazji ( swoich pięknych obrazów, historii w swojej głowie) ?

Gdyby książka była naprawdę dobra można by było czerpac z tego także korzyści ; ). Nie wspominając o radości jakie daje pisanie książki.

Opublikowano

Nie bardzo rozumiem sens tego tematu... Mamy napisać czy myśleliśmy kiedyś o pisaniu książki?

Tak, dawno temu. Gdzieś na kompie leżą z 3 rozdziały, ale jakoś straciłem motywacje żeby dokończyć resztę...

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

Czerpac korzyszci powiadasz;p watpie ze napiszesz do konca i to bedzie trwalo nieskonczonosc mowi ci na poczatku jestes napalony ale pozniej znudzi ci sie to ;< ;p ale dla zabicia czasu to polecam . Wątpie ze bedziesz miec z tego korzysci no chyba ze bedzie bardzo dobra ksiazeczka;D

30364378.png

Opublikowano

mej wydawnictwo nie chciało dostałem odp:za dużo stron(helion)....

najprawdopodobniej też taką dostaniesz

Mój było to coś w stylu kursu C++ nie wiedziałem o ograniczeniach w stronach.

wiec nie za bardzo wiem jak tam z fantasy

Opublikowano

Jak masz (nie)słomiany zapał, to śmiało... Są portale dla takich jak ty, nowicjuszy :>

Ja osobiście miałem taką chęć, ale po co mi to :D? Nikomu się nie będzie chciało tego czytać itp... Jak czegoś potrzebujesz to mogę ci pomóc [PW]:> Wolę porobić coś na kompie, albo iść na boisko ;D

350x19_1261406460_35806.gif

podtastmpc.png

Opublikowano

Ej , ja takie coś rok temu miałem :D Po napisaniu około 50 stron a4 (co wieczór przez miech) straciłem pomysły i gdzieś to się tera wala pod łóżkiem xD. Dużo osób tak ma. (też pisałem fantasy :D Teraz bardziej myślę o napisaniu jakiegoś fajnego rpg'a zeby z kumplami pograć. Ale nie mam pomysłu na system [coś ala Neuroshima mi się podoba] :)Btw gdyby ktoś miał neuroshimę w .jpg to prosiłbym o linka ;>

Opublikowano

Nie można myślec że nikt tego nie będzie czytał. Ja np. uwielbiam czytac fantasy i jestem pewien że nie jestem sam.

A z zapałem no cóż.. Wczoraj zabrałem się za pisanie. Napisałem wstęp, kilka słów o książce i biorę się za I rozdział.