Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Która postać lepsza (Lee Sin vs Irelia)

Kronogs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Lee Sin vs Irelia

[Piszcie Własne zdanie (Ci co grali tymi championami)]

KANAŁ YOUTUBE KLIK W OBRAZEK

Opublikowano

Dobry jest lee sin,

można go robić nie tylko pod junglę, ale też solo topa. Jest wytrzymały, ma niezły dmg, ma slowa, shielda. Ulti trafiające kilka celi. Jak ogarniesz to sam będziesz carrował gry.

Opublikowano

A ja polecam Irelke. Na prawdę świetny offtank. Niestety brak systemu ucieczki, jednak jeśli masz mniej HP(procentowo) a użyjesz skill E na przeciwniku, to go ogłuszy podajże na sekundę, jedyny - to taki, że jest okropnie mały zasięg i nie możesz być na hita, trzeba to wyćwiczyć ;). Skill E także slowuje aż o 60%. Passyw - przy jednym przeciwniku ogłuszenia, spowolnienia itd działają o 10% mnie, przy 2 chyba o 20%, przy 3 chyba o 30%, przy 4 o 40% (nie pamiętam dokładnie), do tego merce (35%) + w masterkach jak się nie mylę jest 15%. Także na Ciebie praktycznie nie działają na Ciebie yy... slow, postrach, omdlenie itd. Skill Q to świetny doskok + jeśli zabijesz cel, umiejętność od razu można ponownie użyc (fajne do last hitowania minionów, jednak na niższych lvl warto mieć blue, bo many zżera). Skill W - biernie przywraca chyba 12 hp za hita, po użyciu przywraca 2 razy więcej ( z upgradem skilla zmienia się ta liczba w biernych), oraz zadajesz większe ciosy. Bardzo ciekawe ulti. Wbrew pozorom nie zadaje aż tak mało, gdyż na 1 lvl jest to 80 + jakiś % pkt ap i ad, a użyć go można 4 razy, jest to skill na odległość, raczej do dobijania, jednak ulecza o 25% obrażen zadanym wrogom i 10% obrażen zadanym stworom.

Co do Lee Sina, to nie polecam, z Q trafisz, albo i nie. Nie zagłębiałem się dokładnie w umiejętności Lee Sin'a, gdyż mnie się on nie podobał. Polecam zagrać obiema postaciami na becie LOL (w poradnikach przypięty temat)

Opublikowano

mam irelie szczerze polecam. Lee sinem gralem , nie podoba mi . irelią jezeli masz dobre itemki to masz zabojcze dmg i calkiem niezle survi

Opublikowano

Polecajcie mu lee sina, który ma zbugowane "q" przez co możecie dive'ować bez swojej inicjatywy. NIE BIERZ LEE SINA, JAK NAPRAWIĄ JEGO BUGA Z "Q" WTEDY BĘDZIE MOŻNA NIM GRAĆ, AKTUALNIE JEST NIEGRYWALNY. A Irelia wiadomo, mocny pick na topa, stun/slow, maxujesz "w" i siedzisz na linii do oporu.

Opublikowano

lee sin

przede wszystkim ma 7 skilli

energie zamiast many

swietny jungler jak i solo toper (widzialem nawet supporta)

slow tarcza doskok wybicie

ogolnie swietna postac ;)

Opublikowano

Kupiłem Lee Sina , bardzo dobry champion teraz mam problem ze zbudowaniem dobrego buildu pod jungle.

Narazie wymyśliłem taki :

~~Armor + Potki~~

~~Butki~~

~~Szpony madreda~~

~~Latarnia~~

~~Merkury / Tabi~~

~~Długi miecz~~

~~Pożeracz~~

~~Sheen~~

~~Ezeal~~

~~Moc Trójcy~~

~~Plemienna zbroja~~

~~Atma~~

~~Siła Natury~~

~~Krwiopijec~~

Jeżeli macie lepszy piszcie ;D

KANAŁ YOUTUBE KLIK W OBRAZEK

Opublikowano

Lee Sin

-dobra jungla

-ulti "globalne" chyba pomyliłeś postaci lee nie ma globalnego ulta

-nie polecam pod solo topa bez wcześniejszej jungli ponieważ jest papierkowaty;)

lee papierowaty? nieskończony sustain z W, bardzo wysoka wytrzymałość i nie wymaga tanky itemów typu randuin, FoN, mimo to wytrzymując w tf.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...