Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wieża + komputer = trzeszczy

Jaamaica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. posiadam starą wieże sony mhc-550, podłączoną do komputera opcją phono (bo innej nie mam).

Aktualnie na komputerze głośność mam na 3% (im wyżej tym bardziej trzeszczy) a na wieży mam max do połowy dźwięku...

I teraz moje pytanie brzmi, jak to ustawić, żeby na głośniejszym tak nie trzeszczało...

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

tak ma trzeszczeć, niedopasowana impedancja wejść do siebie

z reguły dobry wzmacniacz HI-FI ma wysoką ok 500 k? do 1 M? , lampowy profesjonalny dziesiątki M?,

słuchawkowe kompa na wyjściu ma od kilku ? do kilkunastu k?

mini wieże to totalne szajszy niezgodne praktycznie z naszymi normami, o obniżonej impedancji wejściowej ok 500-200 k? nie wspomnę nawet o jakości HI-FI której nawet w połowie nie osiągają.

wystarczy podłączyć przez bezpośrednie wyjście dźwięku z ominięciem wzmacniacza ( piny są na płycie głównej ) albo wpiąć mostek z rezystorów i kończą sie problemy

dobry sprzęt ma wejście cyfrowe i przez nie najlepiej podłączyć bo dziś ciężko znaleźć komputer który takiego nie ma ( na płycie głównej zawsze jest )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Albo po prostu chujowej jakości kabel przez który idzie sygnał xD

robem o co ci chodzi z podłączeniem z ominięciem wzmacniacza? Chyba przed wzmacniaczem wlutować

Opublikowano

kable tu nie mają nic do rzeczy nawet na dennych i bez ekranu chodziło by dobrze i bez trzasków

każda płyta ma wyjście liniowe z ominięciem przedwzmacniacza ( 3 do 8 pinów ) , wyjścia są na płycie głównej wystarczy ich sobie poszukać w dokumentacji płyty i jakoś podpiąć ale to już nie mój problem by znaleźć :P

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...