Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

''Która karta graficzna jest lepsza''

wiktorid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam która karta będzie najlepszym rozwiązaniem do all gier chciałbym żeby mi takie dobre gry chodziły nfs word to musowo musi

do wybou mam takie:

Nvidia GeForce GT 430 1GB.

i

Nvifia GeForce GT 520 2GB.

Która jest lepsaza doradzcie mi ;)

Opublikowano

Żadna najlepiej powiedz ile masz kasy na kartę graficzną i podaj specyfikację komputera.

Najlepiej by było jakbyś napisał w dziale Komputery :)

Opublikowano

Dokładnie tak samo jak WaLo,możesz miec karte dobrą,ale jak procek słaby i reszta to karta będzie na poziomie procka itd.

Ale jeżeli to Ciebie nie obchodzi to 2GB

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dokładnie tak samo jak WaLo,możesz miec karte dobrą,ale jak procek słaby i reszta to karta będzie na poziomie procka itd.

Ale jeżeli to Ciebie nie obchodzi to 2GB

Samo 2gb male ma znaczenie do wydajnosci karty moze byc karta co ma 10gb ale czestotliwosc nicka i bedzie gorzej chodzic niz taka co ma 1gb tak jak pisano wyzej podaj jakiego kompa masz a my cos dobierzemy dla cibeie

Opublikowano

Nie kupuj karty graficznej od nvidii z serii 'GT' !

Może i są dość tanie ale są bardzo ale to bardzo mało wydajne ;)

Napisz ile maksymalnie chcesz wydać na grafikę ;)

#EDIT

Od siebie proponuję Ci GeForce GTX460 lub GeForce GTX550. Obie karty są na DDR5, więc są bardzo szybkie, oraz obsługują directx11 ;)

Z tego co wyczytałem, to GTX460 jest minimalnie lepszy od GTX550.

Sam mam GTX460 i Battlefield3 działa mi na ULTRA bez żadnych ścinek przy procesorze AMD Athlon II X2 245 (2,9GHz x2)

Obie możesz kupić spokojnie za jakieś 400-500zł, no chyba że jest to dla Ciebie za duży koszt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...