Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Pytania

Zaacny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!

Mam dla was kilka pytań. Które pomogą mi wybrać.. co lepsze a co gorsze.

Pytanie .1

Które medy są ogólnie lepsze Rosyjskie czy Amerykańskie ??

Pytanie .2

Który czołg jest ogólnie lepszy ??

M4A3E2 czy M4A3E8 Sherman ??

Pytanie .3

Jeśli okazało by się, że rosyjskie są lepsze to mógłbym zacząć je badać.

Mam taką możliwość.. z KW-1S pójść do KW-13 i do potem do VII klasy meda. +chciałbym powrócić do heavy= IS

Czy jak coś robić tak ??

Pytanie .4

I odnośnie pytania 3.. czy KW-13 to dobry czołg ?? Jest i ma w miarę dobry pancerz. +600 konny silnik

Prędkość maksymalna też jest "okey".

Pytanie .5

Odnośnie pytania 1.. która droga rozwoju ??

Mam aktualnie M4 Sherman-a i nie wiem czy od razu odbijać na medy.. czy jeszcze pójść w dół na E2 ??

Zastanawiam się, bo E2 daje możliwość powrotu do Heavy.. gdyby nie spora ilość negatywnych komentarzy o T1,

to pewnie bym go już kupił.. ale kupiłem Shermana.. i teraz jest problem.

Z pytań na razie to tyle.. Prosił bym o sensowne odpowiedzi..

Dodaje, że jak ktoś napisze w poście tylko np. "E2" i nie uzasadni tego.. zgłaszam jako spam.

Ja tutaj szukam pomocy, a nie jakiś śmietnik robię. Bo na forum sporo jest takich noobków i tak trzeba ich karać..

Pozdrawiam! ^_^

@Edit:

i nie musicie upominać się o "like+" jeśli uznam, że fajnie napisałeś i sensownie to dam ci go.. nie martw się. :P

x

Opublikowano

1.

Według mnie rosyjskie.

4.

Na polu bitwy nie przeraża, taki średniak. Nie jakieś tam gówno ale nie trzeba się nim specjalnie przejmować(gram głównie 8+ tierami)

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

1. Są mniej więcej równe ;D (osobiście jednak wolę amerykańców)

2.Zdecydowanie E8, dużo bardziej mobilny. E2 to taki med podszywający się pod heavy, mimo to nie ma ani pancerza, ani szybkości.

3.Tak

4.Tak ja napisał oban nie przeraża

5.T1 to masakra, ale M6 jest jeszcze gorszy!

Opublikowano

1. Dla mnie maerykańskie bo nauczyłem sie nimi grac. M4 wymiatają.

2. M4A3E2, bo ma lepsze statystyki pancerz itp.

3. Ta, ja zawsze ide na skroty o ile to mozliwe tylko jak mialem m3 lee to nie zauwazylam tego skrotu do m6 xD

4. Nie wiem, nie grałem nim, rzadko go widze na polu bitwy. Ale jest ruskiem więc pewnie jest dobry.

5. Ja zrobiłem t1, na poczatku myslalem ze to lipa ale jak go troche ulepszyłem to kw dorównywałem nawet lepszy byłem. Po wbiciu go na elitarny zaczelem zarabiac nim kase. Potem sobie m4 zrobiłem tez byl dobry ale t1 lepszy jak dla mnie. Jak nie masz czasu grac to idź na skroty tak jak napisałes.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Jak rosyjskie i amerykańskie medy są sobie równe.. to pójdę w medy amerykańskie..

Bo jakoś nie chce kupować KW-13.. a jak już mam M4 to pójdę sobie w medy..

I jeszcze jedno..

Jaką rolę odgrywa M4A3E2 Sherman na polu bitwy ??

Ja je zawsze ignoruje jego i E8.. jak dla mnie to bardzo słabe czołgi..

x

Opublikowano

Pancerz to nie za dobry, czasem tylko wieza rykoszetuje bo ma ładne ksztalty. Dzieki niej mozna tak jak medem objezdzac przeciwnika dookola i strzelac np. Hetzera lub inne pudlo.

Pancerz to nie za dobry, czasem tylko wieza rykoszetuje bo ma ładne ksztalty. Dzieki niej mozna tak jak medem objezdzac przeciwnika dookola i strzelac np. Hetzera lub inne pudlo.

Opublikowano

Tak 47 km/h, wieza duzo wolniejsza ale i tak jest dobrze bo jako jedyny td ją posiada. Jak kupisz na pewno nie bedziesz zalowal.

Opublikowano

Bo jak zapytałem na bitwie randomowej czy ktoś poleca to jednogłośnie powiedzieli "Nie!"

Więc się zastanawiam =/

x

Opublikowano

Jak ruskimi grasz to nie polecam, wtedy bedziesz mowil ze to szajs itp. Moi kumple tacy są, zawsze grają ruskimi bo mówią ze inne to gówno. Daj like myślę że troche pomogłem.

Opublikowano

Według mnie Wolverine nie nadaje się nadmiernie na akcje typu objeżdżanie. Jego odpowiednik lepiej się w tym spisuje. Jednakże jeżeli jesteś z kilkoma innymi czołgami to jest to dobry pomysł. Jest to bardzo uniwersalny TD. Można go sobie przystosować, wsparcie z bliska, wsparcie z daleka i wiele innych taktyk, które się na nim sprawdzają. Do zalet wieżyczki, które wypisał @up mogę dodać, że podczas chowania się w krzakach nie musimy się obracać a więc nie tracimy efektu ukrycia. Osobiście posiadając siatkę i kamuflaż ( skill załogi ) czułem się bardzo bezpiecznie. Przedni pancerz po lekkim kontowaniu potrafi coś odbić. Można też sobie wybrać kierunek rozwoju.

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Dzięki znajomemu mam teraz zaje**stą nazwę :F

Opublikowano

Ja jak jestem 1 na 1 np. Stug to rozwalam mu gasienice a nastepnie oobjezdam lub blokuje go z tylu i nawalam.

Opublikowano

Można powiedzieć, że jest to potrzeba " wyższa " ^_^ ale normalnie to nie ma co się pchać bo jednak mobilność jest niższa niż T49, który jest właśnie od takich akcji.

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Opublikowano

No nic.. jak już jestem przy T40 to już dobije Wolverina i przechodzę na M18..

Albo wrócę się do T18.. i wbiję drugie drzewko :D

x

Opublikowano

Ja także polecam iść w hellcat'a bo można sobie wybrać potem. Jednak polecam też wybadać slugger'a chociaż dla samej zabawy i kaski. Dobry przedni pancerz, dosyć mobilny, świetne działo. Ten TD potrafi samemu zmienić losy bitwy, która wydawałoby się, że skończy się porażką, w umiejętnych rękach oczywiście. Tym czołgiem nie powinieneś bać się nawet VIII tieru ( mówię tu o wykorzystaniu terenu: budynki, dołki... ).

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...