Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy gra pójdzie na takiego kompa

wiktorid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chce kupić nowego kompa http://allegro.pl/super-komputer-g850-2x2-9ghz-6gb-ram-500w-dvd-fv-i2440293187.html

Mam narazie tylko takie 1200zł ;) chce kupić tego narazie widział niby najlepszego na moje oko i najtańszego do tego dokupie dysk 500gb

tylko nie wiem czy na tej karcie co bd to pójdzie mi nfs world lub lepsze gry itp INTEL HD GRAHPCIS i 6gb ramu według mnie to sporo narazie to mam stergo kompa

z kartągrafy 9600gt słabsza chyba od tegj :D i sie nagrzewa w 10 minut jak gram w nfs ;)

Jeżeli znajdziecie lepszego kompa itp to podawajcie linki

Opublikowano

Pojdzie ci spokojnie, tylko ta karta graficzna jest mówiąc delikatnie do dupy. Jest to karta zintegrowana będąca w procesorze Intela.

Ona na pewno nie udźwignie Worlda. Ale biorąc po uwagę pozostałe podzespoły komputera, myślę że możesz myśleć o grze w NFSW.

Nie jestem jakimś specem od komputerów, więc nie powiem ci czy reszta podzespołów jest dobra, ale wygląda nieźle. Już ta 9600 GT jest lepsza od Intel HD Graphics, więc ew. ją zainstaluj do tego kompa lub zainwestuj w jakąś dobrą kartę, na allegro łatwo znaleźć.

Opublikowano

Lepszy wybór od poprzedniego. Co prawda karta ma niską szynę pamięci, ale NFSW i inne nowsze gry powinny pójść bez większych problemów.

0md2yZl.jpg

Opublikowano

Spokojnie pograsz sobie w nfsw tylko że na tym komputerze co podałeś jest trochę do dup.... karta graficzna ale po za tym ok :)

Opublikowano

Szczerze ... Konfiguracje z Alle"drogo" są tak jakby do tylniej części Ciała . Co z tego że to Gt430 -1Gb Ram (pewnie DDR2 do tego) ,skoro jak wiadomo ta karta nadaje się do wszystkiego oprócz renderingu i gier 3D . Lepiej Przeczyścić ,wymienić chłodzenie w tym twoim 9600Gt i ta Karta pociągnie o wiele wiele więcej (wliczam nowe gry) Procesor też za dobry nie jest ... Nawet modelu DOKŁADNIE nie podadzą tylko piszę 2x3.00GHz . Jeszcze proces technologiczny to aż 65nm -,- . Zanim zrobisz fatalny błąd napisz do Działu Komputery ,a dokładnie opiszę ,pomogę Tobie .

Ps. Te 2 komputery pociągną NFS World ,ale to pieniądze wyrzucone w błoto . Pozdrawiam .

Opublikowano

Nie kupuj kompa z allegro to po pierwsze a ten komp co podałeś to złom.Procek niezły ale mało wydajny,ramy dobre,karta grafiki.....to wiadomo,zasilacz - napisali wydajny 400 lub 500 watt ale jakiej marki?,płyta ujdzie i dysk też.Najlepiej złożyć kompa i wiedzieć co w nim masz a nie kupować takie złomy z allegro.Kolega wcześcniej napisał dobrze - napisz w dziale z komputerami to Ci złożą dobry komp.

1346581101-U331713.gif ExModNFSW I NFSWHelper 1346581101-U331713.gif

Opublikowano

Powiem tak nfs world ci pujdzie na luzie ale na allegro się nie opłaca kompów kupować dla czego dla tego że potem jak ci coś się zepsuje to będziesz czekał nie wiadomo gdzie i ile czasu lepiej uzbierać parę zł i kupić w sklepie nawet składaka , dla tego że składak ci dłużej pujdzie to raz dwa jak kupisz koło siebie albo w mieście tam gdzie mieszkasz to jeśli coś ci się popsuje to bierzesz pod pachę skrzynie i idziesz do nich a tak to kompa byś musiał wysyłać do nich . Teraz są wakacie to można kasy uzbierać sobie wiem że są upały itp ale lepiej sobie uzbierać i kupić lepszy niż potem żałować ....

Opublikowano

Nie wiem Po co Rozkopywać ten temat skoro odpowiedź (a Nawet kilka) już została udzielona . Przeczytaj kilka razy to co napisałeś i jeżeli możesz to popraw bo obniża się poziom mpcforum (Nie chcę być chamski) . Pozdrawiam .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...