Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Komputer głośno chodzi i wyłącza się podczas grania

BracingMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

*Nazwa gry: W sumie to problem dzieje się na kilku grach i głównie tych nowszych. Narazie spotkałem się z nim przy: Mass effect 2 i Mafia 2.

*Gra oryginalna: Tak, wszystkie mam oryginalne.

*Paramenty komputera: 4GB ramu, Karta graficzna: ATI Radeon HD 4800 Series, Procesor: AMD Phenom ? 8450 Triple-Core Processor 2,1 GHz, Zasilacz: FEEL III-500ATX 230V

*Opis swojego problemu: Mój problem polega na tym, że podczas grania w te nowsze gry (w moim przypadku jest to Mass Effect 2 i Mafia 2) komputer bardzo głośno chodzi, a po jakimś czasie wyłącza się.

/Inne: Gdy ściągam grę na pasek komputer się ucisza i chodzi normalnie. Podałem zasilacz, ponieważ czytałem, że on może być przyczyną, ale chciałem jeszcze indywidualnie się zapytać co mam zrobić.

Opublikowano

Spróbuj przeczyścić komputer od środka jakimś powietrzem w sprayu.

"Respect must be earned. One wrong move and you're dead."

Opublikowano

komputer już czyściłem, a tak pozatym to właśnie zdjołem boczną ,,ścianę" kompa wyjołem go z półki i teraz chodzi glosno jak gram, ale się nie wylaczą więc bede sobie tak grał, myślę też, że jak w takim stanie wszystko działa, to może przydaloby się coś do chłodzenia, bo komputer jak się wylaczania to chyba z przegrzania

Opublikowano

Spróbuj przeczyścić wentylatory, mogą się przegrzewać.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Wentylator najlepiej przeczyść cx-80 lub olejem wazelinowym.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Cały pc przeczyść bo Ci się przegrzewa a jak nie pomoże to możliwe że zasilacz Ci po prostu nie wytrzymuje :)

Zdejmij boczna obudowę podczas gry jak wyczyścisz i nie powinno Ci "huczeć" no i ciepełko będzie ;d

70947132.jpg

"Słowa takie jak uczciwość, honor i braterstwo nie są dla mnie tylko pustym frazesem wyrytym na ostrzu mego miecza"

"Pamiętaj, żeby nigdy nie przestawiać myśleć.!"

"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać"

Copyright by Gerdinus

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...