Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Kilka pytań dot. serwer'a minecraft - daje lajki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Daje lajka, jeśli mi ktoś odpowie dokładnie na chociaż jedno z poniższych pytań:

Posiadam serwer minecraft:

1/ Chcę zrobić escape (takie co się z klocka na klocek skacze) i jak ustawić, że jak ktoś np. spadnie to, żeby teleportowało go na start espace?

2/ Jakie są cheaty na multiplayer i jak im zapobiec? Mam serwer... (xray oczywiście znam)

3/ Co jak będzie minecraft 1.3. Serwerownia pewnie wtedy wgra najnowszego bukkita, ale jakie będę musiał pluginy aktualizować?

Mam CommandBooka, WE, WG, AuthMe, LWC, PermissionEX. Co będzie trzeba zaaktualizować?

Pozdrawiam!

Bywalec
Opublikowano

1. Musisz ustawić spawn łóżkiem i rozwalić podłogę pod tymi klockami co się nad nimi skacze, tak aby się ze świata spadało, albo lawę ustawić, aby ktoś umierał.

2. X-ray - widzisz wszystkie materiały - Anty X-ray nie widzisz ;).

a.) Inne cheaty - NoCheat.

3. Prawdopodobnie wszystko, to zależy od wydawcy tych pluginów.

5jJNSGS.png

Opublikowano

2)NoCheat, Oberfuscator, FoundBox, X-ray Informer, FoundDiamonds.

3)Pluginy będziesz sam musiał wgrać.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

1. Potrzebujesz pluginu Essentials. /setspawn w danym miejscu

2. NoCheat, Oberfuscator, FoundDiamonds

3. Pluginy trzeba niestety samemu wszystko wgrywać ^^ w serwerowni nic za nas nie zrobią.

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Na 1 pytanie nikt nie odpowiedział. Serwer jest normalny, tylko chce zrobić pewien kawałek Escape, czyli setspawn nie moze być. chodzi mi o to, że np. jak sie spadnie do wody to żeby cofało.

Co jest najskuteczniejsze na Xrayowców?

Opublikowano

Mam problem z tym anti-Xray. Wgrałem, w plugins po restarcie utworzyły się dwa nowe foldery. W grze, kiedy wpisuję komendę /otco pokazuje się, czyli plugin działa. Ale kiedy kolega testował, to mu Xray działa jak działał...

Opublikowano

Mam problem z tym anti-Xray. Wgrałem, w plugins po restarcie utworzyły się dwa nowe foldery. W grze, kiedy wpisuję komendę /otco pokazuje się, czyli plugin działa. Ale kiedy kolega testował, to mu Xray działa jak działał...

A pojawiły się deski w ziemi, czy złoto, żelazo itp bez desek?

OndteAw.png

Opublikowano

Czyli źle wrzucone. Jeżeli wpiszesz tą komendę to i tak bedzie Ci wyskakiwało, że jest zainstalowane, ale tak na prawdę nie jest.

Zobacz czy masz dokładną wersje pluginu na anty - xray. Ogólnie poproś kogoś o pomoc na mpc, wiele jest speców od zabezpieczania

serwera.

OndteAw.png

Opublikowano

Ok, działa. Wgrałem jeszcze raz. I teraz kolega widzi wszędzie diasy na xray itp.

Czy trzeba coś jeszcze dodawać żeby się bronić przed cheaterami/xrayowcami?

Opublikowano

Przed xrayowcami już nic, no bo co? Skoro zabezpieczone jest.

Jeżeli stawiasz duży serwer to pamiętaj też o cuboidach, itp ;)

OndteAw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...