Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Hardmode..

Plajster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niedawno zacząłem grać w Terrarię i chciałbym się dowiedzieć jak sprawdzić jaką mam wersję Terrari i jaka jest najnowsza oraz jak aktualizować grę. To tyle z pomocy technicznej teraz mam prawdziwy problem.

Otóż jak pisałem nie jestem profesjonalnym graczem Terrarii. A widziałem różne poradniki itp jak urozmaicić grę tzn bossy itp. Pokonałem Eye of Cthuhl (czy jak to się pisze) Eater of Worlds a następnie Skeletrona. Przyszedł czas na Wall of Flesh więc wkońcu udało mi się pokonać i stało się Hardmode. Nie daję sobie na nim rady !!. Gdy wyjde z domku albo ide do kopalni to występują potworki które mają 200-400 hp i biją we mnie po 60 . Mam 400 hp i Shadow set oraz Necro. W te potworki biję po 5-15 z broni jakie posiadam ... ( są niezłe np Muramasa minishark itp ) . Co zrobić żeby sobie poradzić ? Próbowałem zejść do piekła i zbierać Hellstone i obsidian ale już nie daje rady z takimi potworkami jakie tam są. Co chwilę padam. Co zrobić żeby jakoś zacząć ogarniać te mobki ???

Opublikowano

Wersję Terrarii możesz sprawdzić w lewym dolnym rogu w menu. Najnowsza wersja to 1.1.2. Steam automatycznie aktualizuje Terrarię.

Rzeczywiście pokonanie WoF-a bez moltenowego setu to dla początkującego gracza nie najlepszy pomysł :)

Na Twoim miejscu zrobiłbym kilka (kilkanaście) obsydianowych mikstur. Jeśli masz Diving Helmet lub Diving Gear - załóż je, jeśli nie, zrób jeszcze Gills Potion. Wypij je, zanurz się w lawie i spokojnie kop hellstone. W lawie nic z hardmode nie powinno Cię dosięgnąć. W ten sposób szybko zbierzesz hellstone, zrób z niego zbroję, kilof i miecz. Z takim EQ powinieneś dać sobie radę na hardmode :)

Obsidian_Skin_Potion.pngObsidian Skin Potion - niewrażliwość na lawę, meteoryt i hellstone przez 4 minuty

Składniki:

Bottled_Water.pngBottled Water - Można scraftować z butelki stojąc przy wodzie. Butelkę robi się ze szkła, a szkło przetapiając piasek w piecu.

Fireblossom.pngFireblossom - roślinkę można znaleźć w piekle

Waterleaf.pngWaterleaf - tą roślinę można znaleźć na pustyni

Obsidian.pngObsidian - tworzy się przy zalaniu lawy wodą lub na odwrót

Miejsce wytworzenia:

Przy stole alchemicznym (stół lub workbench, na którym stoi np. butelka)

Gills_Potion.pngGills Potion - oddychasz wodą (lub lawą) zamiast powietrzem przez 2 minuty.

Składniki:

Bottled_Water.pngBottled Water

Waterleaf.pngWaterleaf

Coral.pngCoral - można znaleźć na skraju mapy (w oceanie). Rozwalać młotkiem.

Miejsce wytworzenia:

Przy stole alchemicznym

Resztę sprawdź na wiki lub poczekaj do wieczora ;)

Opublikowano

Albo stwórz nowy świat, następnie wykop tunel do piekła, i kop hellstone bez obawy o te mocne potworki.

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Albo stwórz nowy świat, następnie wykop tunel do piekła, i kop hellstone bez obawy o te mocne potworki.

Tak też można, ale nadal użycie tych 2 mikstur znacznie przyspiesza kopanie Hellstone :P W lawie jest go o wiele więcej.

Jest jeszcze sposób z piaskiem: nad kopanym klockiem hellstonu kładziemy piasek. Po wykopaniu surowca piasek od razu spada na lawę, która nie zdąży się rozlać.

Opublikowano

Dziękuję już mi dobrze idzie :P zrobiłem sobie skrzydła itp także jest dobrze. Biegam z Cobalt setem dla maga. Aha i jeszcze jedno pytanie. Czemu mythrilu jest tak mało ?? dużo zniszczyłem tych Demon altar. Cobaltu mam 120 sztabek i już mi się nie chce go kopać. Mythrilu uzbierałem przez tyle czasu tylko 7 sztabek a potrzebuje mythril drill to kopania adamantytu którego mam dużo w kopalni. Jak efektywnie znajdować mythrill ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...