Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Czym moge edytowac EFX

N7Reny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema tak jak w temacie czym moge edytowac plik efx

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Słyszałem że jest taki program jak MapMaker spróbuj tego. Nie wiem jak on działa, jak to nie jest odp na twoje pytanie to poszukam dalej.

Kappa.

Opublikowano

właśnie tego mapmaker'a nie umiem uzywac[a co do map maker dasz linka?]

Opublikowano

MapMaker WTF?! Dość głęboko siedzę w edytowaniu plików cabala ale nic takiego nie słyszałem o.O

Edytować efx możesz poprzez program 010 editor i templates dostępne na ragezone. Jeśli chodziło ci o texturki (EBM) to możesz w photoshopie (zmiana kolorów itp) lub możesz sobie w blenderze popatrzyć ale nic nie zrobisz :D

Opublikowano

@up zobacze ten 010editor moze cos z tego wyjdzie

narazie daje wam po lajku

a dałbyj linka dp tego 2 programu

a ten 010 edytor on pokazuje same numerki :PP a mi chodziło o edycyje grafiki np. bm 2 dla łuka

Opublikowano

tak, to jest hex editor, do tego musisz sobie dodać template które masz tu: http://forum.ragezon...scripts-477467/

skilli nie próbowałem edytować ale raczej nic nie zrobisz.... z texturami też nie nadziałasz bo to jest tak dziwnie zrobione. Jest grafika w 2d (,dds) a do tego są te no... meshes bodajże które przerabiają to na 3d w grze. Photoshop - owszem możesz w nim pozmieniać kolorki itp. ja np. zmieniłem kostium brazylijski na polski (efekt: http://img545.images...85281111261.jpg), lub dałem maskę anonymous, albo zrobiłem murzyna ;pp dużo masz możliwości, ale najpierw żeby wyciągnąć texture z .ebm musisz przez sweetscape wydobyć .dds który możesz dzięki pluginom edytować w PS. Jutro może nagram vTUTa jak wyciągać i wgrywać texturki. Jeśli nie pojawi się jutro do wieczora to zapewne się nie pojawi wgl :D

@edit

Będzie ale nie dziś bo burza była ;p a trochę zejdzie uploadować bo mam słabe łącze

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@up to jak nakecisz tuta daj znac

Opublikowano

sry ;p nakręciłem ale rozłącza mi pobieranie ;p będzie tekstowy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...