Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Nie widze dodanych mobów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, problem polega na tym iż moby są w nowym epk/eix i dodalem do indexu aby wypakowywal do monster.

Dodałem wpisy do npclist.txt, moby posiadają motlist.txt, także mob_proto mysql/client jest dobrze zrobione, a ja nadal ich nie widze...

Wgl. się nie pojawiają tak jakby modelu ich nie czytał... A modele napewno działają bo jeszcze dziś z rana przeglądałem grannym viewerem... Tak więc czym to może być spowodowane?

npclist.txt

99991 gryphon

99992 drakman

99993 m2m_santa

99995 sarkanygyik

99996 shogun

99997 wu_zhein

99998 wu_zhein_soldier

mob_proto

<Mob vnum="99998" name="'?????'" gb2312name="Wojownik Wu-Zhein" type="1" rank="5" battle_type="0" level="70" event_type="1" mob_color="0" />

<Mob vnum="99997" name="'?????'" gb2312name="Wu-Zhein" type="1" rank="5" battle_type="0" level="70" event_type="1" mob_color="0" />

<Mob vnum="99996" name="'?????'" gb2312name="Shogun" type="1" rank="5" battle_type="0" level="70" event_type="1" mob_color="0" />

<Mob vnum="99995" name="'?????'" gb2312name="Sarkanygyik" type="1" rank="5" battle_type="0" level="70" event_type="1" mob_color="0" />

<Mob vnum="99994" name="'?????'" gb2312name="Phoenix" type="1" rank="5" battle_type="0" level="70" event_type="1" mob_color="0" />

<Mob vnum="99993" name="'?????'" gb2312name="Santa" type="1" rank="5" battle_type="0" level="70" event_type="1" mob_color="0" />

<Mob vnum="99992" name="'?????'" gb2312name="Drakman" type="1" rank="5" battle_type="0" level="70" event_type="1" mob_color="0" />

<Mob vnum="99991" name="'?????'" gb2312name="Gryphon" type="1" rank="5" battle_type="0" level="70" event_type="1" mob_color="0" />

Opublikowano

Dodałeś do monster, monster2 Bo jak nie to się nie dziw ^^

Nie wystarczy dodać do mob_proto ( Client ) oraz mob_proto ( Serwer ) Tak że do monster, monster2 :)

Pozdrawiam Sheila^^

Ps. : Zbieram lajki <3

Opublikowano

Zacznijmy od tego o co Ci chodzi <wow>.

Nie trzeba nic dodawac, wystarczy dodac nowe epk i eix i wypakowac. W ten sposob tez sprawdzalem i uj pomoglo.

Jesli sie nie znasz prosze Cie nie udzielaj sie ;x

.

Opublikowano

Też miałem z tym problem więc się wkurzyłem i zostawiłem to za tydzień 2 może przez przypadek przywołałem tego potwora i nagle zadziałał a nic nie zrobiłem

nie wiem w czym leży błąd ale niektóre działają a niektóre nie i nie wiem jak to naprawić bo wszystko jest dobrze zrobione.

pewnie ci w niczym nie pomogłem ale porostu napisałem to.

Opublikowano

Zacznijmy od tego o co Ci chodzi <wow>.

Nie trzeba nic dodawac, wystarczy dodac nowe epk i eix i wypakowac. W ten sposob tez sprawdzalem i uj pomoglo.

Jesli sie nie znasz prosze Cie nie udzielaj sie ;x

.

dodaj te pliki które dodałeś do index'u w pack

Opublikowano

Zmień id mobów na mniejsze np 2900 albo jeszcze mniejsze i będzie śmigać

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

Sprawdziłeś jaką mają podaną ścieżkę moby w teksturach?

Pliki GladoR s1/ Divine / GladoR'a s2 medium/hard

Możemy się jakos dogadać w sprawie plików PW

New Project Start Workout

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...