Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[build] Ashe, a pierwszy raz w LoLu = nie ogar ?!

RaymanGT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od niedawna zacząłem grać w LoLa. Tam mam ten 5 poziom, gram postacią Ashe. Lecz moje skille zabierają innym wrogom marną ilość hp, a oni mnie mają na 2-3 skille. ;x Nie mam pojęcia co to są te runy, jak je przydzielić... Co kupować w shop?

Opublikowano

Bo Ashe jest typowym AD, oni biją Cię na 2/3 skille bo pewnie są pod AP - najtańszym AP jakiego znam jest Annie. :)

Jezeli chcesz build: Berserkerki, Doran, Infinity, Phantom, Krwiopijec, Ostatni szept

Runy daja "Bonusy", ale kupuje je sie dopiero po 20lvlu wtedy sie dopiero oplaca

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

Łap builda żebyś nie padał i brał im coś :P

but i trzy poty hp ,2x doran blade,berserkery ,infinity ,ga,phantom,bt,lw

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

doran bladr

butki

doran blade

berserkery

bf sword

zeal

infinity edge

phantom dancer

bloodthister

last whisper

guardian angel - sytuacyjnie

Opublikowano

O jesus jak ja widzę jak Wy mu podajecie nazwy itemów to aż mi się nie dobrze robi...

Ashe maksujesz skill W (salwa strzał).

Co do itemów to zaczynasz z ostrzem Dorana potem kupujesz buty które dają prędkość ataku, następnie jak najszybciej musisz kupić Ostrze Nieskończoności (Musisz zadawać ostatni cios potworkom przeciwnika, by dostać pieniądze). Jak już masz te rzeczy to kupujesz Krwiopijca. Po Krwiopijcu kupujesz Widmowego Tancerza. Po tancerzu Ostatni Szept, i na koniec sprzedajesz Ostrze Dorana i można kupić Lodowy Młot żeby mieć więcej życia.

Opublikowano

Ja na Ashe składam pierw Berserki , a później od razu krwiopijca, Nieskończoności, Widomy, Czarny Tasak. 6 item różnie, ale raczej dokupuje 2 krwiopijca i jadę takich papierów (max 2k hp) na 3-4hity ;p

League of Legends | Cherríe | Support | EU Nordic & East

Opublikowano

Po co na typowym AD Carry survi na normale? Tam nawet taki lee sin pod dps się buduję i nie ma sobie równych. Po prostu trzeba uważać na AP'eki które ściągają na combo. Ale łap TYPOWY build AD.

skut13.png/9jejx4.gif/2mdl21l.png

Core:

i581aa.png35d21zr.png

Itemy:

2lkffox.pngnwcy00.gif

Defensywa:

2i3zop.png - na cc i troche hp i many.

Guardian_Angel.gif - kiedy dużo padasz i jest nadmiar ad w enemy team.

PMK3yt4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...