Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] Wielki ping.

Mateusz2000x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam internet radadiowy. Jeszcze jakiś rok temu kiedy kupiłem nowy modem na który mam aktualnie ping był 100 - 200. Pewnie każdy myśli jaki wielki a to nie o to chodzi. Bo od jakis 3 miesiecy z kazdym dniem ping sie zwiekszal... A teraz jest on 200 - 500... Gdy gram wyświetla się cały czas cs_FlusgEntitiPacket. A tak w ogole jak jest ping około 200 to ja się ciesze bo powiedzmy że 2 godz na 5 internet ma ping 1000 +...Może się zmienić z minuty 200 na 1562.

Kupić nowy modem? Czy może spytać się operatora sieci?

Opublikowano

Wpisz te komendy

cl_rate "20000"
rate "25000"
cl_cmdrate "101"
cl_updaterate "101"
cl_cmdbackup "2"

Jak nie zadziała, a masz taką możliwość to skontaktuj się z operatorem.

Opublikowano

Spytaj się operatora sieci co się dzieje może u nich jest serwer obciążony i tak ping skacze.

A;le to też ,że masz radiówkę pogoda się zmieni i już możesz mieć wyższy ping.

Regmannn

Opublikowano

Spytaj się operatora sieci co się dzieje może u nich jest serwer obciążony i tak ping skacze.

A;le to też ,że masz radiówkę pogoda się zmieni i już możesz mieć wyższy ping.

Zgadam się. Internet radiowy ma to do siebie że nie masz stałej prędkości. Zależy ona od różnych czynników np. pogody albo jakiego masz operatora. Przeglądnij dokładnie umowę i sprawdź czy twój dostawca Cię nie oszukuje.

Pszerfa.          i'm back

Opublikowano

Zadzwoniłem do operatora i powiedział że powinno być wszystko ok u niego jest stałe łącze, powiedział jeszcze że być może mój modem jest uszkodzony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...