Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Zabezpieczenie świata

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy da się jakoś zabezpieczyć mapę w minecrafcie? ( chodzi mi o serwer bukkit ) , a dokładniej czy da się to zrobić w jakiś szybszy sposób np w worldguardz'ie zabezpieczyć cały poziom tak żeby nikt nie mógł nic budować ani rozwalać ( no chyba że na swojej działce) i żeby nie było żadnych mobków? . Bo czytałem na necie ze w blackliscie ( worldguard ) da sie to jakoś wyłączyć. Proszę o szybką odpowiedz na pewno się odwdziecze !

Opublikowano

Jedyne co możesz zrobić to miasto a później całe miasto cuboidem, następnie poszczególne działki oddawać graczom.

to akurat wiem ;D ale ja chce zabezpieczyć cały świat bo tam akurat będą działki a trochę by mi to zeszło ;d

Jest komenda flaga na zabezpieczenie calego świata ale soory nie pamiętam

ehh szkoda ;/ ale bardzo by mi pomogła ;(
Opublikowano

Taka komenda chyba nie była ogolnodostępna. Przekopałem cały internet i znalazłem jedynie komendę na zabezpieczenie miasta.

Nie lepiej takiej użyć?

OndteAw.png

Opublikowano

ja slyszalem ze jak zamiast nazwe cuba sie wpisze _Global_ czu jakos tak to zalozy flage na caly swiat wyczytalem to w koryms z tematow

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

aby zabezpieczyć przywołujesz magiczny toporek //wand

naznaczasz jeden róg lewym przyciskiem myszy po czym drugi róg przekątnej prawym przyciskiem

po czym piszesz

1 //expand [ile do góry nie można niszczyć i budować] i [ile w dol nie mozna niszczyć i budować] up

1//expand 50 50 up - wszystko po spacji

2/region define [nazwa cuboida wymyslona przez Cb(musisz ją zapamiętać)]

Tu masz filmik:

www.youtube.com/watch?v=sE_qSycWy2M&feature=relmfu

42f7a647a437974ba0e446c27b8ef215.jpg
Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/662080-pytanie-czy-na-kazda-dzialke-trzeba-robic-flage-zeby/

oo to z mobami działa dzięki ... ale powiesz mi jeszcze jak wyłączyć spawn zwierząt? :D

aby zabezpieczyć przywołujesz magiczny toporek //wand

naznaczasz jeden róg lewym przyciskiem myszy po czym drugi róg przekątnej prawym przyciskiem

po czym piszesz

1 //expand [ile do góry nie można niszczyć i budować] i [ile w dol nie mozna niszczyć i budować] up

1//expand 50 50 up - wszystko po spacji

2/region define [nazwa cuboida wymyslona przez Cb(musisz ją zapamiętać)]

Tu masz filmik:

http://www.youtube.c...&feature=relmfu

ten sposób znam ale nie chodzi mi o to bo to do końca życia bym tego nie zrobił
Opublikowano

ja slyszalem ze jak zamiast nazwe cuba sie wpisze _Global_ czu jakos tak to zalozy flage na caly swiat wyczytalem to w koryms z tematow

Żeby dać cuba na całą mapę, to raczej trzeba było by wpisać jej nazwę przy jej tworzeniu, a nie jakiś global.

Moim zdaniem takiej komendy nie znajdziecie, zapewne gdzieś zaginęła na mpc, może któryś z exmodów

albo modów ją pamięta.. ale moim zdaniem, lepiej użyj cuba takiego jak nakłada się na miasto.

OndteAw.png

Opublikowano

Żeby dać cuba na całą mapę, to raczej trzeba było by wpisać jej nazwę przy jej tworzeniu, a nie jakiś global.

Moim zdaniem takiej komendy nie znajdziecie, zapewne gdzieś zaginęła na mpc, może któryś z exmodów

albo modów ją pamięta.. ale moim zdaniem, lepiej użyj cuba takiego jak nakłada się na miasto.

no a jak mam to nałożyć jak chce CAŁĄ mapę zabezpieczyć ?
Opublikowano

Widzę nikt nic ciekawego nie wniósł do tematu dlatego ja napiszę:

1.Moby wyłączasz w server.properties - spawn-animals=false ( domyślnie ustawione jest true ale zmień na false )

2. Aby zablokować cały świat użyj pluginu worldborder , łap poradnik http://bukkit.pl/threads/1-1-r4-worldborder-1-5-3-ustalanie-granic-%C5%9Bwiata.397/

Pozdrawiam i liczę na like ;d

Opublikowano

Widzę nikt nic ciekawego nie wniósł do tematu dlatego ja napiszę:

1.Moby wyłączasz w server.properties - spawn-animals=false ( domyślnie ustawione jest true ale zmień na false )

2. Aby zablokować cały świat użyj pluginu worldborder , łap poradnik http://bukkit.pl/thr...ic-Ĺwiata.397/

Pozdrawiam i liczę na like ;d

Stary KOCHAM CIE to po 1 :D a po 2 jak ustawie w server propierties false na animal to wgle nie beda sie spawnowaly nigdzie ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...