Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Margonem - Jak nie złamać praw autorskich.

szczepciu98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tzn. byłoby napisane że gra powstała dzięki margonem.pl i jest prawie taka sama, ale zrobiona od nowa, pododawane sporo własnych rzeczy itp. i oczywiście ten silnik inny, np. jak dedyk z metina lub hamachi. Chociaż nie wiem czy to silnik, chyba nie. Orientuję się że silnik trzeba zrobić własnoręcznie, ale gra byłaby tylko na pulpicie przez hamachi, lub serwer dedykowany. Ja nie chcę tego zrobić, ale ktoś się tego podejmie, i na pewno nie w pojedynkę, to da radę zrobić tak jakby kopię margonem?

To jak odpowie ktoś czy tak da radę? Oczywiście ktoś kto się na tym zna itp. nie jakiś początkujący.

Opublikowano

Może napisz do Admina Margonem - powiedz jaka jest sytuacja . Nie znam się za bardzo ale jak napiszesz , że gra powstała dzięki margonem.pl a Oni nic o tym nie będą wiedzieć to to jest chyba złamanie praw .

1340630312-U668733.png

Opublikowano

Ale nie ja, tylko ktoś może coś takiego zrobić w przyszłości. Ile jest priwów metin2 na świecie? Tysiące, nawet więcej i to przez hamachi lub dedyki. Tak samo Margonem może być stworzone.

http://khazalid.marg...hum/driada5.gif

Np. ktoś wykorzysta ten obrazek z Margonem w grze i nic się nie stanie. Po prostu trzeba zrobić "własne" margonem i własny silnik do gry, czyli tak jakby "serce" gry i to raczej starczy. To że korzystam z grafik z margonem.pl jeszcze nic nie znaczy, każdy może sobie ściągnąć grafiki itemków i broni. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...