Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Chciałbym wam przedstawić dodatek do gry muzyczno-rytmicznej Osu!, Beatmaps Downloader. Jak nazwa wskazuje jest to osobny program pozwalający na ściąganie map do tejże gry z oficjalnej strony bez uruchamiania przeglądarki. Aplikacja jest w pełni napisana w C++QT, korzysta z pliku XML generowany przez mój parser znajdujący się na mojej domenie na cba.pl. Powód napisania tego dodatku? Pobieranie map z oficjalnej strony jest dość mozolne ( przynajmniej dla mnie ), a także dlatego by lepiej poznać możliwości środowiska QT. Jeżeli ktoś będzie chciał kod, to udostępnie go w tym temacie. Jeżeli znajdziesz jakiś bug lub masz propozycje, także napisz w tym temacie.

Instalacja:

Zawartość paczki wypakowujemy do folderu instalacyjnego Osu! ( w moim przypadku jest to "C:\Program Files (x86)\osu!" ) i uruchamiamy plikiem "Osu! Beatmaps Downloader.exe".

Screen:

beatmapsdownloader.jpg

Download: KLIK

Skan: KLIK

ms-13472.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Twój? Czemu po angielsku?

Może ma zamiar udostępniać to na cały świat? Co jest bardziej popularne polski czy angielski? No właśnie.

Można wiedzieć jak długo robi się taki programik?

Opublikowano

jak dla mnie z tydzień roboty. może przesadzam... ale trochę...

@autor, ze względu, że nadal uczę się C++ to prosiłbym o podanie źródła (w końcu najlepiej uczyć się z gotowców, nie ?) prosiłbym cały plik .cpp na maila jeśli możesz. Mail Me!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...