Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer Hamaczi Pliki RyKoX v2 baza taki niesmialy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam maly(wielki) PROBLEM.

Mianowicie...

Odpalam serwera wszystko ładnie gram sobie na swoim kliencie ...

Dałem kuzynowi Tego samego klienta którego zrobiłem.

No i tam u sb wypakował go i odpala...

Gdy chce sie zalogowac wyskakuje mu komunikat: Błąd podczas łączenia sie z serwerem

Gdy ja jestem obecny na tym serwerze w grze. I mam pytanie jak to naprawic/zrobic aby on tez mogł grac razem ze mna ; >

Serwer mam na hamaczi na plikach RyKoX v2 na bazie by taki niesmialy

Z Góry DZIEKUJE za pomoc ! ; )

Opublikowano

Ty jako admin, osoba u której jest serwer grasz na końcówce 100, a on musi na zwykłej z hamachi. Musisz mieć Launcher z głową sury. i w pack masz pliki root, wypakowywujesz je i zmieniasz IP CH1 i tam parę innych na dole na swoje ze 100 i też mu to dajesz. Stawiałem Serwa u kumpla który był hostem więc wiem co piszę ;)

Jak Dasz mi twoje IP to pliki root gotowe i launchera od razu tez ci zrobię. Ale na jutro.

6fc086389b796c47.jpg
Siedzę na mpc gdy jest czas, dzięki temu dużo się od was uczę dzięki!!

Opublikowano

Z tym ze ja u siebie mam z normalna koncówka a jemu daje ten sam i niedziala .. ; /

IP HAMACZI : 5.60.206.154

Ja posiadam klienta, edytowałem klienta od RyKoX 'a pod siebie

Opublikowano

Napisałem ci przecież

@2x UP

Ty jako admin, osoba u której jest serwer grasz na końcówce 100, a on musi na zwykłej z hamachi. Musisz mieć Launcher  z głową sury. i w pack masz pliki root, wypakowywujesz je i zmieniasz IP CH1 i tam parę innych na dole na swoje ze 100 i też mu to dajesz. Stawiałem Serwa u kumpla który był hostem więc wiem co piszę 
Jak Dasz mi twoje IP to pliki root gotowe i launchera od razu tez ci zrobię. Ale na jutro.

6fc086389b796c47.jpg

Opublikowano

To tak, prosze oto ip: 5.60.206.154

Prosił bym o tego lauchera ...

A moze to miec cos wspolnego z zapora Windows ?

Nie dało by sie Patch 'a ?

a jesli chodzi ci o: serverinfo.py

to mam tak:

import locale

if locale.IsEUROPE():
STATE_NONE = "..."

STATE_DICT = {
0 : "....",
1 : "NORM",
2 : "BUSY",
3 : "FULL"
}

SERVER01_CHANNEL_DICT = {
1:{"key":11,"name":"CH1   ","ip":"5.60.206.154","tcp_port":13000,"udp_port":13000,"state":STATE_NONE,},
2:{"key":12,"name":"CH2   ","ip":"5.60.206.154","tcp_port":16000,"udp_port":16000,"state":STATE_NONE,}, 
3:{"key":13,"name":"CH3   ","ip":"5.60.206.154","tcp_port":18000,"udp_port":18000,"state":STATE_NONE,},
4:{"key":14,"name":"CH4   ","ip":"5.60.206.154","tcp_port":20000,"udp_port":20000,"state":STATE_NONE,}, 
5:{"key":15,"name":"CH5   ","ip":"5.60.206.154","tcp_port":22000,"udp_port":22000,"state":STATE_NONE,}, 
}

REGION_NAME_DICT = {
0 : "POLAND", 
}

REGION_AUTH_SERVER_DICT = {
0 : {
1 : { "ip":"5.60.206.154", "port":11002, },
}
}

REGION_DICT = {
0 : {
1 : { "name" : "ReneclaMT2", "channel" : SERVER01_CHANNEL_DICT, }, 
       },
}

MARKADDR_DICT = {
10 : { "ip" : "5.60.206.154", "tcp_port" : 13000, "mark" : "120.tga", "symbol_path" : "120", },
}

TESTADDR = { "ip" : "210.123.10.153", "tcp_port" : 50000, "udp_port" : 50000, }

Opublikowano

Masz klienta. To dla twojego kolegi. Dla siebie w serverinfo.py zmień na .100. I jaki masz pong?

http://www.wrzuc.to/HzY2ZF.wt

Za pierwszym razem wyskoczy error. Wyłączasz metin2 i launcher. Włączasz drugi raz, launcher się chowa, gra się włącza. (Nie wyłączać launchera!!)

6fc086389b796c47.jpg

Opublikowano

To jutro dam ciz jego pongiem. Bo tu chyba jest inny. Grac mozesz i ty i kuzyn w wiekszosci przypadkow graja wszyscy. Jesli bd caly czas.zostanies polaczony z serwerem to pong zly.

Edit

widzisz te zielone hwangi itp na swoim kliencie i mozesz wchodzic na nowe mapy??

6fc086389b796c47.jpg

Opublikowano

Nie ; P

Jak gramy u mnie normalnie łaczy...

Jak chcemy zagrac u niego wyskakuje komunikat Błąd podczas łączenie z serwerem

No a mi działa w tym samym czasie normalnie ; d

@ Niewidze ; / wejsc moge ale Niema mobkow

Opublikowano

Daily, i co sie podszywasz pod launcher. Specjalnie cos zrobilem zebym wiedzial ze z mojego up. Zobacz tego launchera. Jak cb polaczy to pong dobry. Jak bd caly czas zostaniesz polaczony z... To pong xly, a i on musi grac ze zwykla koncowka. Sory za brak pl znakow ale na tele jestem

6fc086389b796c47.jpg

Opublikowano

spoko ; >

Czyli błedem tego ze mu niedziała moze byc to ze ja gram na kliencie z normalna koncówka ?

Ciagle jest zostaniesz połaczony z serwerm ; /

to tak gdy wchodze do gry przez ikonke gry w kliencie włazi wszystko normalnie szybko a gdy przez głowe sury to lipa ciagle zostaniesz połaczony z serwerem

ale tych zbroi niestety nie widze na sobie ; /

Zielona, zolta, niebieska, krwawa ; ( tp sie na mapki inne ale niema mobkow jest 1 mapka co sie na nia tp i nic ani sie ruszyc. Czarny ekran

Ale mniejsza z tym chodzi mi głownie o to aby kuzyn mogł grac ze mna

Opublikowano

To pong zly pong. jutro , jak będę na komputerze. to ci napisze jak sprawdzic pong. bo to nie wiadomo czy masz pong takiniesmialy jak wrzucales pliki rykoxa a on ma inny.

6fc086389b796c47.jpg

Opublikowano

Aha. To z gory wielkie dzieki ; > i czekam na twoja odpowiedz ; )

jeszcze takie sprostowanie, czyli jak ten PONG bedzie poprawny to kuzyn bd mogl zagrac ? ; >

Opublikowano

eh...

Ale mam ten problem ze jak jestesmy u mnie to wszystko dziala git

A jak on chce u siebie to juz mu niedziała, pisze bład łączenia z serwerem.

No i chodzi mi oto aby inni mogli zagrac u mnie na privku.

Tylko nwm jak to zrobic... Bo tak to nidziała.

Gramy na moim kliencie ja gram u sb z koncowka 100 a on u sb z normalna koncówka

Opublikowano

Podmieniałem Osobno GAME na to GAME od rykoxa wiec mysle ze Pong mam od niego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...