Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] co na start?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio znalazłem fajne kursy do webmasteringu na www.w3schools.com/ po angielsku i czego sie uczyc? html+ java to dobre polaczenie na poczatek czy html5 odrazu? Jak wy uważacie? Kiedyś chcialbym napisac sobie stronke ;)

Opublikowano

HTML5 nie ma skończonej dokumentacji jeszcze. Zależy co chcesz wykonywać, bo nie wiem, czy java jest tak wykorzystywana przy stronach internetowych.

Opublikowano

Jeśli chodzi o strony to html+css - jeżeli chcesz jakąś prostą stronkę gdzie wszystko sam edytujesz etc. No a jak chcesz napisać jakiegoś CMS'a to PHP+MySQL. Są to cztery podstawowe języki do tworzenia stron ;)

Opublikowano

Jak chcesz napisać sobie stronkę, to lepiej szukaj polskich poradników, bo są dokładniejsze - znajdziesz takowe. Jak byś pisał stronę to można napisać w html oraz w php, bardziej polecam drugą metodę i tego się ucz.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Ok dzięki wiem że najpierw trzeba HTML potem to JS i CSS zobaczę jak mi pójdzie. Strona ma być w charakterze informacyjnym np. o Szachach Bez żadnych baz danych itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...