Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tworzenie i edycja plików

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Nigdy w życiu nie grałem w metina, lecz w sferach programowania siedzę dość długo, i mam kilka pytań.

1. W jakim języku jest pisany cały metin?

2. Jak wygląda sprawa z klientem? Jeżeli gracz pobierze, to mogę w każdej chwili wywołać jakoś aktualizację u niego? (w celu np. dodania przedmiotów do gry)

3. Na jakimś 2 rdzeniowym procku, 2GB ram, transfer nieograniczony i dysk też - ile slotów można postawić? ~80 da radę?

4. Jest możliwość edycji plików serwerowych w dość nie trudny sposób i zmiany przechowywania statystyk etc. na SQL? Czy standardowo jest wszystko zapisywane w bazach danych SQL? (nie pytam jak, tylko czy jest możliwość)

5. Jak wygląda instalacja? Na dedyku z FreeBSD wgrywam pliki serwerowe, czy to musi być od razu jakoś połączony system z plikami metina?

:)

Z góry dzięki.

Opublikowano

1. Metin jest pisany w Pythonie

2. Możesz, wystarczy rozpakować i pododawać poszczególne wpisy i pliki jest miiiiilion tematów o tym

3. Na komputerze, takim, jeszcze emulator obstawiam gdzieś 20 slotów ;>

4.Jest to przechowywane w MySQL

5. Musi być FreeBSD, musisz doinstalować liby oraz pliki serwerowe i baze danych reszta to konfiguracja.

Opublikowano

1. Metin jest pisany w Pythonie

2. Możesz, wystarczy rozpakować i pododawać poszczególne wpisy i pliki jest miiiiilion tematów o tym

3. Na komputerze, takim, jeszcze emulator obstawiam gdzieś 20 slotów ;>

4.Jest to przechowywane w MySQL

5. Musi być FreeBSD, musisz doinstalować liby oraz pliki serwerowe i baze danych reszta to konfiguracja.

2. A w jaki sposób klient na komputerze gracza dostanie cynk że jest aktualizacja? Jest to zapisane gdzieś w plikach serwerowych na hostingu?

3. Nie, dedyk. A jakie są wymagania sprzętowe średnio na... 100 slotów?

Opublikowano

2. Tego nie jestem pewien, ale sprawdzanie poprawności plików przez sumy md5 z hostingu z tymi z klienta

3. Nie mam wiekszego pojecia, jest temat co do pojemnosci serwera

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...