Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak NIE robić serwera?

Pigmen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema - Jeżeli ktoś mnie zna to fajnie, jeżeli nie zna to zapewne pozna. Ktoś z Was grał na n4g? Mój nick - Nesqik, miałem też inne, ale w to nie wnikamy, ee'. Wróciłem dzisiaj na forum, bo nie miałem co robić - No i piszę poradnik jak NIE robić serwa, liczę na minusy <O ile takie coś jeszcze istnieje>. Możecie mi dawać Lajki, jak nie ma minusów.

A wiec:

Pierwsza rzecz - Nie róbcie serwera Hamachi, bo tak czy siak padnie w parę dni - Wbije ktoś komu się nudzi <Np. Ja> załatwi sobie admina, zdejmie cuboidy i CYA.

Druga rzecz - Jeżeli robisz serwer to prowadź go przez dwa miesiące, bo żałosne jest kupowanie serwera, rozkręcanie go, a w dwa tygodnie - Koniec serwera, elo.

Trzecia rzecz - Tak, pluginy, fajna rzecz, ale nie napier**** ich miliard, bo przez to będą tylko lagi, no i większość graczy będzie korzystała z ich bugów.

Czwarta rzecz - "Daj admina, oj daj, jestem pro". Ha! Takie zachowanie to ja wyśmiewam - Jeżeli ktoś da takiej osobie administratora to musi być albo pierd**, albo głupi.

Piąta rzecz - Jeżeli zakładasz serwer RP to nie zmieniaj go w dwa dni pod naciskiem graczy, to jest bez sensu - Jeżeli tak łatwo ulegasz to patrz pkt. 4 - Zapewne masz takich administratorów, jak nie gorszych.

Rzecz szósta - Robisz serwer? Jesteś z siebie dumny? Zgadłem? Robisz na nim tylko 10 slotów? Zgadłem? Możesz już spisać ten serwer na straty - Jeżeli masz tak mało slotów to oznacza, że raczej nie wypali.

Siódma rzecz - Zrobiłeś serwer frakcje, teraz chcesz być najlepszy? Ha! Może i chcesz, ale nie rób sobie drugiego konta i nie dawaj itemków, bo to bez sensu - Jeżeli już chcesz grać normalnie to bez komend admina.

Ósma rzecz - Lubisz się śmiać? Zainstaluj na serwer plugin MD, zmień się w kurczaka i grifuj domki, ha. Jeżeli jesteś takim człowiekiem to odpuść sobie robienie serwera, bo stracisz graczy w chwilę.

Dziewiąta rzecz - Zrobiłeś serwer RP? Zgadłem? Teraz coś fajnego Ci powiem - Sprzedajesz tam kidmodów i adminów? Zgadłem? Czekaj, wbije, kupię admina i zgrifuję Ci serwer.

Dziesiąta rzecz - Serwer sv? Masz spam typu "daj cuba"? Zgadłem, bo często tak jest - Daj tej osobie kicka, bo będzie spamowała przez całą grę - Daj trzy kicki i banika.

Pozdrawiam Kordian

All Rights Reserved.

Opublikowano

Dobra patałachy. Przyznać się , kto zabrał pkt. 6 ?! Co do tematu przydatny. Dla nowych w takich sprawach , ale jest kilka jeszcze innych spraw. Takich jak , przed włączeniem serwera patrz , sprawdź czy wszystkie pluginy są dobrze skonfigurowane. A minusy już nie istnieją , można dawać tylko like. (Odpowiednik plusa)

Opublikowano

Hmm - Ktoś mi ukradł punkt szósty, zaraz go dorobię.

kto ci ukradł numer np.6? :D mam co do numeru 9 zastrzezenie. Nie grałem na żadnym RP gdzie by sprzedawali admina ,to nie serwer cs ;) Reszta spoko

Oj na wielu serwerach sprzedają - Widziałem już ok. 20.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...