Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zużyte klucze na allegro.

McLeoks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do Was pytanko. Czy jeżeli osoba wystawia klucz do np. Minecrafta i wszystko pięknie napisane. Lecz na samym dole małym druczkiem jest napisane " Klucze są już zużyte, są one dla kolekcjonerów". To jest legalne ? Czy można mieć problemy z prawem ? Nie bym ja robił takie coś lecz robi to mój znajomy :)

simply.4557.gif

Opublikowano

Legalne, ale chamskie.

Chociaż ktoś ogarnięty może zwrócić ten klucz w ciągu 10 dni bez podania przyczyny i Twój kolega będzie musiał zwrócić mu pieniądze. (a może się mylę? mógłby ktoś to potwierdzić?)

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Chyba nie można tak robić bo jak zostałem oszukany w inny sposób to napisali mi z allegro że nie ma żadnej takiej opcji. Muszę iść na policje.

simply.4557.gif

Opublikowano

Legalne, ale chamskie.

Chociaż ktoś ogarnięty może zwrócić ten klucz w ciągu 10 dni bez podania przyczyny i Twój kolega będzie musiał zwrócić mu pieniądze. (a może się mylę? mógłby ktoś to potwierdzić?)

Mylisz się. Nie ma takiego prawa.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Wydaje mi się, że powinno być to nielegalne w przypadku gdy sprzedawca opisuje przykładowo jakie możliwości

przynosi posiadanie konta z aktywowanym danym kluczem...

Jeżeli dodatkowo dany klucz jest sprzedawany w cenie klucza nieużywanego i nic nie wskazywało by na to, że ów klucz jest

zużyty to tym bardziej...

A tak w ogóle tak istotna informacja powinna być wyraźnie napisana... To tak samo jakbym napisał, że sprzedam Lamborghinii,

wymienił bym, co posiada itp... a drobnym druczkiem napisał, że działa jedynie po umieszczeniu własnego silika i innych najdroższych i najistotniejszych części.... WTF ?

Allegro powinno to umieścić w regulaminie, że takie informacje, które zmieniają postać użytku rzeczy musi to być wyraźnie uwzględnione...

Czy można się z czymś takim zgłosić na policje... Nie wiem...

Dla mnie, zakup jakiegokolwiek przedmiotu bez wcześniejszego dokładnego przeanalizowania aukcji jest idiotyczne...

Teraz chyba sprawa jest na tyle nagłośniona, że chyba każdy dokładnie sprawdza aukcje....

1329848632-U118767.png

by vilax

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...