Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer Survival+Frakcje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam założyć serwer minecraft 20 slotów Survival+Factions będą na nim jeszcze pluginy takie jak MobArena,Timber, Iconomy, Jobs,PermisionsEX, Chest Shop, Warpoz (LWC oczywiście nie!)

I mam do was pytanie czy gralibyści na takim serwerze i jakie pluginy jeszcze się przydadzą?

Opublikowano

Boże... takich serwerów już jest tyle, że się wytrzymać nie da. To już lepszy ten caly Freebulid. Te Surv+Frakcje wszyscy teraz robią a jest to tak do dupy, ze ho ho. Można claima na spawna dać, błedy z pluginem Factions no kuffa cuda niewidy. Nie, nie nie! Na serwer trzeba mieć pomysł. Według mnie najciekawsze serwery to dobry ale naprawdę dobry RPG albo Real Life.

Opublikowano

Na serwer to oczywiście musi być plugin WorldGuard oraz WorldEdit, no i Authme.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

@UP Lepszy xAuth + Zablokowane znaki specjalne

@Top Wgraj tak:

Frakcje

World Edit

World Guard

Orebfuscator

Falsebook

FigAdmin

PermissionsEx

AntiRelog (Po relogu podczas walki traci sie cale eq!)

To są najważniejsze!

Take it easy my friend

Opublikowano

Mam już dobry pomysł wszystkie powyższe pluginy dodane! A mój pomysł, który zacząłem już realizować to zrobienie 3 królestw(żółte, czerwone, niebieskie) i 3 zamków (gracze będą mogli robić swoje frakcje). Aby dołączyć do królestwa należy iść do mędrzca danego królestwa i dać mu 1 diamentowy kamień. Jeśli się to zrobi dostaje się rangę czerwony, niebieski lub żółty. Co o tym myślicie?

Opublikowano

3 królestw(żółte, czerwone, niebieskie)

Co to kurwa, Metin2? o.O

Ale pomysł ogólnie dobry ciekawe jak z realizacją.

Jak coś to pisz PW to może będę w czymś mógł pomóc.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z realizacją idzie dość dobrze dziś już mamy gotową mapkę+questy(około 10) . Jak metin??Nie! Tutaj nie musisz dołączać do żadnego królestwa, dopiero jak ci się zachce wypełniasz questa u mędrca danego królestwa! W lesie jest także drwal i on też będzie dawać ciekawe zadania! Zrobiłem jedno zadanie u kupca (+18) :)! Dziś może jutro dostanę IP serwera wrzucam wszystko i najpóźniej w sobotę (tą) start!!! Jeszcze tylko dopracować stronkę i rangi i będzie wspaniale. Zapomniałbym, że będą urządzane eventy tylko dla wybranego królestwa tzn. jeśli jest admin czerwonych to im urządza na ich mapie eventowej! Zwykły gracz nie może wbić na event (chyba że VIP). A i każdy admin ma przydzielone inne królestwo (ja niebieskie), i każdy admin zajmuje się swoim królestwem! Jest także gildia Adminów i do niej dołączają jedynie PRO osoby :)! To na tyle się wypisałem, a teraz czekam na IP!

Jak coś to za kilka godzin ( może jutro): wbijajcie na IP: s45.mineserv.eu jak coś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Z checia wbije na serwa dodaj jeszcze MCMMO

Szukam ciekawego serwa Frakcje-Survi

Jeśli macie w planach zrobić zaisty serwer

survi-frakcje dajcie mi znać pomogę

np.Budowa,Publikacja

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...