Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanko] Telefonę : Samsung i9000 czy Neo V ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, pod względem parametrów lepszy jeszcze oczywiście Galaxy, jednak martwi mnie bliski koniec jego wsparcia, które Neo będzie jeszcze przez jakiś czas posiadał. // Możliwa jeszcze Arc, ale to można odstawić na koniec - to samo GPU i CPU tylko, że w nim zwiększone taktowanie zegara o 400mhz.

Liczę także na inne propozycje z tej półki cenowej.

Opublikowano

A ja Ci powiem, że wsparcie nieoficjalne dla Galaxy jest o wiele lepsze od tego oficjalnego - custom ROM'y wyciągają jakieś 3x większą wydajność, a od Neo V jest wydaje mi się lepszy - AMOLED, większy ekran, procka do 1.4 idzie stabilnie podkręcić. Neo V niby ma oficjalnego ICS'a, ale z moich wrażen użytkowania to SGS jest o wiele lepszy :)

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

W SGS siedzi ARM Cortex A8 a w Neo V Qualcomm MSM8255. W SGS GPU to Mali 400 a w Neo V - Adreno 205. Do gier lepsza bedzie Neo V, zas w przegladaniu neta itp wydajniejszy bedzie SGS. Oczywiscie SGS ma zastosowana nowsza technlolgie niz Neo V, dlatego ze kosztuje jakies 150-200zl wiecej.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Może i Neo V ma te dwie klatki więcej przy grach, ale wydaje mi się, że jednak na SGS gra się lepiej dzięki lepszemu ekranowi, a najnowsze gry również śmigają - max payne chodzi aż miło :)

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Co do nieoficjalnego wsparcia to się zgodzę, sam polegałem na nim na GT540 i X8. Wezmę jednak Arc S, będzie jednak (o dziwo) dostępny za zeta w moim abonamencie, a z pewnością bardzo dobrze się we wszystkim sprawdzi :)

Można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...