Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z grami

Codziennosc_TPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem chodzi o to że

jak odpalę byle jaką grę to po 1-2 min się komputer zawiesza lub jakieś kolorowe paski skaczą po monitorze mam tak od 2-3 dni (dziś nawet wgrałem nowy system + wyczyściłem całego kompa zmieniłem pastę na procesorze nic nie pomogło

ale dziwi mnie to dlaczego jak odpalam programy przeglądarki i te inne bzdety nic się nie dzieje nawet jak procesor jest na 100% 0 zawiech a jak odpale byle jaką gre to kaput ;/

i 2 problem (myszka ) po każdym restarcie wyłączeniu kompa myszka mi nie działa muszę kilka razy odłączyć i podłączyć lub poruszać w Gniazdku ( mysz na USB )

myszka jest dobra bo nawet kupiłem nową prosto ze sklepu i dalej to samo ;/

zna ktoś powód dlaczego tak się dzieje ? :(

bardzo proszę o pomoc to dla mnie ważne :mellow:

#####

dodam jeszcze że cały czas mi obraz skacze (takie czarne cienie zlatujące z góry na duł )

nfh5hs.png

Opublikowano

powodem moze byc archaiczny komp. Podaj parametry łącznie z zasilaczem.

ale nigdy tak nie miałem rozumiesz ? jak jeszcze 4 dni temu normalnie w all gry grałem te co mam na kompie to co mają parametry ? wymagania gier się zmieniły ?

coś jest z kompem to ja o tym wiem ale co ( kara graficzna ) ? płyta gówna ?

dodam że karta graficzna jest zintegrowana ( ale ten komputer to mój pierwszy na który zarobiłem własnymi rękoma ) i to dla mnie coś więcej znaczy jak zwykły komputer

sprzęt:

-4gb ram DDR2

-procesor intel core 2.2ghz x2 rdzenie

-zasilacz 400w ( model nie wiem jaki bo nie chce mi się kompa rozkręcać )

-karta graficzna intel? G33/G31 Express Chipset Famili 256mb 32 bit ( zintegrowana )

-płyta gówna MSI-7528 to chyba to

wiem że ten komp to zabytek ale on dla mnie znaczy coś więcej :)

nfh5hs.png

Opublikowano

kurcze, nie wiem o co może chodzić ,pierwszy raz spotykam się z takim problemem. Według mojej teorii może to być coś kartą graficzną. Gdy miałem swojego ś.p radeona 9200(baardzo stara karta xD ) to miałem problem z grami. Okazało się ,że to był spalony przetwornik na karcie graficznej i po podczas gry (nawet w metina) potrafił mi się tak sciąć ekran że musiałem restarotwać kompa. To się dzieje odrazu po włączeniu gry czy po jakimś okresie? (np. 5-10 minut)

co do myszki to może ci nie stykać usb z kartą i dlatego :D

Opublikowano

@UP

robi sie na chwile czarny ekran a potem wszystko klatkuje i sa takie pasy?

nie wiem jak opisać znalazłem pewne ss które pokazuje identyczny problem

2hrhftz.jpg

tylko w moim przypadku są to inne kolory

i zawieszanie się komputera którego trzeba restartować ; /

nfh5hs.png

Opublikowano

pobierz everesta i podaj ss najpierw bez włączonych aplikacji (komputer nie obciążony), a potem przy włączeniu np metka- chodzi mi o temperatury

143m8w4.jpg

powinno wyskoczyć temperatura procka płyty itd... ale nie ma ;/

nfh5hs.png

Opublikowano

Jeśli chodzi o pierwszy problem to pewnie wina karty, a dokładniej tzw. afretakty.

Jeśli chodzi o mysz.. miałem podobny problem, ale moja mysz była stara i po wymianie było ok.

Czy masz jakąś inną lub czy mógłbyś od np. znajomego pożyczyć i powiedzieć czy na innej myszce są te same problemy?

Człowiek boi się inności..

Opublikowano

Może przeprowadzałeś jakieś aktualizacje i teraz inne części są niekompatybilne z innymi ?

Najlepiej uaktualnij wszystkie sterowniki.

Opublikowano

Jak integra "nawaliła" to musisz nową mobo kupić, jeśli chcesz na integrze jechać. Co za nieuki ci pomagali. Widać na pierwszy rzut oka, że to artefakty i GPU do śmieci (lub do piekarnika)

Opublikowano

WIesz.. karta bez powodu by nie nawaliła. Problem tkwi w płycie głównej, lub w ramie. Nie wkładałbym na twoim miejscu nowej karty graficznej, bez wcześniejszego sprawdzenia innych podzespołów.

kirito.jpg

DUPA

Opublikowano

WIesz.. karta bez powodu by nie nawaliła. Problem tkwi w płycie głównej, lub w ramie. Nie wkładałbym na twoim miejscu nowej karty graficznej, bez wcześniejszego sprawdzenia innych podzespołów.

już sobie kupiłem kartę i wszystko ładnie działa nawet jakość gry się poprawiła ;)

temat można zamknąć :)

nfh5hs.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...