Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczące gatunku gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , jak wiadomo zbliżają się wakacje , a mam dość dużo czasu , chciałbym abyście napisali jaką grę byście chcieli

A)Prywatny server Ogame , załatany bez bugów full PL

B)Gra ala Plemiona silnik pisany od 0 , + dodatki typu heros który chodzi na misję , badania które dodają % surowców na h

Oczywiście każda ww gier będzie na profesjonalnym hostingu , nie ma mowy o lagowaniu

również mogę przyjąć osoby do pomocy!! jeżeli wypali każda z osób dostanie $$ , nie licze na zyski lecz na dobrą zabawe !!

Opublikowano

to nie ty się powineś pytać co oni chcą. Tylko się zastanowić nad 2 rzeczami, wolisz pisać na silniku ugameli która jest jak kombain ma mnóstwo plików czy wolisz napisać projekt od zera. Oprócz tego powinieneś się zastanowić czy jesteś na siłach aby pisać taki projekt, sam od zera.

Ja bym wybrał napisanie własnego silnika na wybraną prze zemnie tematykę.

Opublikowano

Dziękuje bardzo za odpowiedz lecz kazdy z nich podoba mi sie na swoj sposob (czyt gatunek)

rowniez w ogame grafika jest juz zrobiona na dosc wyskoim poziomie

lecz w moim silniku prawie ze lezy

Wiadomo ze lepiej jest wybrac swoj , lecz chcialem sie poprostu zapytac ludzi ktorych nie znam co by oni wybrali

Opublikowano

Hmm... Według mnie to dobrym rozwiązaniem byłyby Plemiona, ale znów jest to pisanie od 0. Nwm, ja chętnie pograłbym na jakimś stabilnym oraz nielagującym prywatnym serwerze Plemion. Wiele serwerów ma lagi, chociaż administracja to ukrywa i twierdzi, że ich nie ma.

Jestem za silnikiem plemion.

Opublikowano

Moim zdaniem to by się przydała gra coś w stylu Farmy bo jeszcze nie widzialem kogoś kto zrobil silnik Farmerski.Widziałem z GRY VIA WWW tylko.WIEC CZEMU NIE BY MOZNA ZROBIC COS W STYLU ZIELONE IMPERIUM !

// Programista HTML i CSS

xkUrggS.png

Zapraszam do współpracy !

Opublikowano

Moim zdaniem najlepszy jest "klon" the west lub "west wars" na fb

Użyłem słowa klon bo chodzi mi o to żeby przypominał jak najbardziej te silniki bo one są dopracowane. Oczywiście z inną fabułą oraz innym systemem( bo west wars to chyba flash) ale jak najbardziej przypominającym te 2 gry.

Jeśli masz pomysł przedstaw mi go na PW może pomoge ci w pisaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...