Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jak sprawdzic czy ktos mi sie wlamal do komputera i czy nadal patrzy co pisze itp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz zainstaloać antywirusa, ale i tak nie da Ci 100% pewności. Lecz przy Twoim poziomie umięjętności informatycznych to jest najrozsądniejsze rozwiązanie.

Zamykam temat, bo autor nie trzyma poziomu.

....

Polityka forum zakazuję nam zamykać tematy, tylko dlatego, że są na niskim poziomie.

I lold.
Opublikowano

Antywirus + Antispyware, co do tego drugiego polecam Malware-bytes lub Spybot

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@UP

Właśnie chciałem to napisać... I tam szukasz czegoś podejrzanego czy nie nasłuchuje.... A jak chcesz się zabezpieczyć przed atakami z internetu to zainstaluj sobie Comodo firewall skanuje wszystkie połączenia wychodząc i wchodzące ;)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

A po czym rozpoznać, czy ktoś na mnie szpieguje ? Co pisze ? Nasłuchiwanie?

Tak, i jeżeli będzie norm. adres IP - możesz się czegoś obawiać.

Opublikowano

Tak, i jeżeli będzie norm. adres IP - możesz się czegoś obawiać.

Normany, tzn ? np *.***.***.*** ?

Opublikowano

Możesz też Alt+Ctrl+Delete, i poszukać czy jakiś dziwny proces ci nie lata po systemie. Albo to co wyżej. ComboFix, antywirus, w każdym razie: nie ma 100% pewności, jak właziłeś niewiadomogdzie, i ściągałeś jakieś podejrzane hacki/boty, to najlepiej je wywal + czyszczenie przeglądarki (zawsze może coś w cache siedzieć... chyba)

846331404756772371599.jpeg
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

start>>uruchom>>cmd>> wpisz netstat -a

Tu masz aktywne połączenia z twoim komputerem. Jak coś to walni ComboFixa.

Witam

Od kilku miesięcy jeszcze mąż systematycznie włamywał mi się na skrzynkę poczty i dokonywał kradzieży danych. Prawdopodobnie szpiegował mi laptopa. Czy mógł pobrać sobie przez sieć dowody na niego które mam na twadzielu? Czy mógł również zatrzeć ślady w laptopie, aby biegli nic nie znaleźli?

Proszę o pomoc! Zrobiłam jak pisaliście- tzn. start>uruchom>cmd> netstat -a i wyszło mi np:

TCP KAMI:epmap KAMI:0 NASŁUCHIWANIE,

TCP KAMI:2419 r-056-044-234-077.avast.com:http USTANOWIONO

TCP KAMI:netbios-ssn KAMI:0 NASŁUCHIWANIE

TCP KAMI:2843 ee-in-f155.1e100.net:http CZAS_OCZEKIWANIA

TCP KAMI:3004 pcformat.pl:http CZAS_OCZEKIWANIA

TCP KAMI:1800 localhost:1801 USTANOWIONO

TCP KAMI:12025 KAMI:0 NASŁUCHIWANIE

Czy może mi to ktoś wyjaśnić, co to znaczy?

Opublikowano

oraz

UDP KAMI:microsoft-ds *:*

UDP KAMI:2231 *:*

co to znaczy? Czy moje i policji podejżenia że mąż mógł coś zainstalować na laptopie jak byliśmy jeszcze razem są słuszne? Jak sprawdzić czy mam zainstalowanego szpiega w kompie?

Opublikowano

zrób formata i po instalacji systemu wgraj kasperskiego nie klikaj linków które dostajesz na gg i skype a bedzie dobrze (jak on nadal cie wkur i masz jego IP moge mu też troche życie popsuć jeśli dane IP jest nie zmienne)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...