Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Chłodzenie

GameOverMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam ogromny problem. Kiedy kupiłem komputer miał na procku AMD Athlon 5400 2x2.8GHz mały radiator z wentylatorem, przez co strasznie się przegrzewał i wyłączał.

Później kupiłem takie chłodzenie:

http://allegro.pl/arctic-cooling-freezer-pro-7-pwm-super-zestaw-i2443202089.html

Po zamontowaniu komputer się nie wyłączał ani razu przez jakieś 2 lata może trochę więcej miałem to chłodzenie, a teraz to chyba przez ten upał komputer się wyłącza przy głupim Left4Dead lub Firefox jak gram w DarkOrbit.

Wszystko się grzeje, kiedyś na karcie GeForce 9500GT nie miałem wentylatora, a teraz dobry wentylator jest i się grzeje strasznie karta.

Zasilacz też się grzeje chociaż teraz mniej bo w inną stronę mam wentylator teraz wieje na elementy zasilacza, a wcześniej wyprowadzał powietrze na zewnątrz.

Proszę o pomoc, zmieniałem pastę na procku i dalej się grzeje radiator gorący, komp bez obudowy chodzi ciągle i dalej się wyłącza, co robić? Tamtego roku wakacje też były gorące i się jakoś nie wyłączał.

@Edit Chipset gorący.

Za pomoc limit like.

obraz24.png

Opublikowano

Zasilacz prawdopodobnie walnięty. Powiedz jaki masz aktualnie, no i podaj też resztę sprzętu.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Pewnie piepszniety procesor i tyle, skoro sie tak grzeje to nic innego nie moze wplynac na nagrzewanie sie radiatora zamontowanego na procesorze.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...