Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Kilka pytań odnośnie BFBC2.

K4but0o

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad kupnem BFBC2. Czy bardzo tryb multi różni się od BF3 ? Jak to jest z mapami bo w bf3 jest kilka mniejszych map np. metro a w bfbc2 są jakieś mniejsze, ile gra ludzi, czy jest sporo serwerów czy powoli upada. Myślałem, nad kupnem bf3 ale mi trochę szkoda kasy, więc raczej kupie bfbc2. Tylko muszę się upewnić czy jest sens, jak z grywalnością. Czy są duże różnice między tymi dwiema grami ?

[extract]Zbieram minusiki :) Bo plusów nikt nie daje ^^[/extract]

kabuto.png

Opublikowano

Multi BC2 = Multi BF3 (tylko lifting wizualny, gameplay żywcem zdjęty z BC2). Serwerów jest sporo, graczy też, map jest kilkanaście + zaje dodatek Vietnam. Polecam.

Opublikowano

Hej, BFBC2 nie różnie się aż tak bardzo od nowej serii. Wiadomo, jest nowa seria, jest coś nowego. Co do map, wszystkie są na otwartej przestrzeni, nie ma rozgrywki, która toczy się w budyku. Są mapy mniejsze i wieksze. Jedną z najwiekszych jest Havy Metal:

http://www.youtube.com/watch?v=RGpYZ08bhxA&feature=related

Są też mniejsze, w zależności w jaki tryb rozgrywki grasz.

Gdy grasz goraczkę(chyba) to gra udostepnia tylko dany fragment mapy i masz ograniczony obszar działania.

Na podboju, grasz także na ograniczony polu działania, aż rozgrywka przeniesie się na inny gdy zdobedziesz bazę wroga.

Mimo tego że wyszedł Batlefield 3 w Bad Company gra dużo ludzi bo wymagania komputera im nie pozwalaja grać w nowsza serię.

Jest wiele serwerów, co zależy od filtru jaki ustawisz, mi na jednym z nich wyszukuje okolo 1000.

Gra wielu polaków i napewno szybko znajdziesz kolegów :)

Także powodzenia, ja ci polecam Bad company 2, sam gram i jest warta uwagi.

Opublikowano

Grać bd z rl ziomkiem więc looz :) Czyli praktycznie niczym się nie różni, kilka mapek + efekt wizualny. A jak z graczami, dużo jest "pro" Co tylko się wychylimy a już bania leci ?

[extract]Zbieram minusiki :) Bo plusów nikt nie daje ^^[/extract]

kabuto.png

Opublikowano

K4but0o, oczywiście, że znajdą się mniej lub bardziej doświadczeni gracze, lecz istnieją 'noob servery', gdzie nie wejdziesz z większym lvl'em niż np. 10.

Jak przejdziesz sobie SP, to będziesz już mocniej podszkolony pod Multi, a zresztą po kilku grach się przyzwyczaisz do gry- a po kilku tygodniach grania powinieneś być dość dobrym graczem (oczywiście początki będą trudne).

Serwerów jest wiele, ludzi również do gry nie brakuję.

Grę w 100% polecam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...