Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Poradnik dobrego Snajpera

Damykan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was bardzo serdecznie w moim pierwszym poradniku na MPC.

To jest poradnik przedstawiający jak "DOBRYM" Snajperem w Battlefield 3 MP

1. Uzbrojenie na Mapę:

-Żeby dobrze się sprawować snajperem na mapce np. Przeprawa przez Sekwanę

Trzeba znać dobrze mapkę. Proponuje przejść się kilka razy po mapie i obejrzeć ją dokładnie

- Kiedy już to zrobimy należy dobrać uzbrojenie.

- Ważny jest też tryb gry,

TDM - (pol) snajperkę z lunetą 8x lub 12x, zamek dwutaktowy, gadżety. Czujnik ruchu, oraz Mobilne odrodzenie

Podbój - snajperkę z celownikiem 4x, lub 3,4, a jak ktoś lubi to Kolimator, TŁUMIK!, Gadżety. MAV oraz Mobilne odrodzenie ( Przy punktach które są często atakowane)

Szturm - snajperkę (pol) SKS z korbą kolimatorem, MAV oraz MB

2. Kamuflaż:

Dobór kamuflażu można przybarwić na kolor, mgłę i ukryci

Polecam też się przejść po mapie i popatrzeć Jaki kolor kamuflażu byłby dobry na wybraną mapkę

3. UKRYCIA:

- Jedną z najważniejszych cech, którymi się cechuje snajper są ukrycia, kryjówki. Strzelanie z jednego dobrego miejsca np. Krzaki, cień nazywany jest Campem.

Graczy może to zdenerwować kiedy ktoś znajdzie kryjówkę i będzie dobrze campić i zabijać

Kiedy już taką kryjówkę znajdziemy należy ukryć Mobilne odrodzenie, postawić czujnik lub uruchomić MAV

I najważniejsza rzecz: Dobrać kamuflaż do wybranej kryjówki (patrz na 2)

Mam nadzieje, że pomogłem niektórym z was, i przepraszam za dobór niektórych słów (jestem Dyslektykiem)

Pomogłem Daj +

Opublikowano

Przydatny TuT dla początkujących. Łap "Lubię To". ;P

CPU: Intel Core i5 3350p /// MOBO: Gigabyte GA-Z68AP-D3 /// GPU: MSI Geforce GTX 660 Ti OC 2GB /// PSU: XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU /// HDD: Seagate 500GB /// RAM: Crucial 8GB 1333MHz

a71211487f3a47a8.png

Opublikowano

1) w ogóle ciebie nie rozumiem... na TDM gdzie są to małe mapki nakazujesz grać z celownikami x8 i x12 a na dużych mapach latać z kolimatorem -,-

2) ile godzin w to grasz że piszesz taki poradnik ? bo ja bym tego raczej poradnikiem nie nazwał a widząc twój wpis stwierdzam że twoje dośw. związane ze zwiadowcą jest znikome.

3) przez cały poradnik dowiedziałem się tylko tego że muszę zmieniać cały czas kamuflaż i kryć się w cieniu (?????) ?

tyle.

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

Nic specjalnego.Na tdm mam brać lunetę 8/12? chyba cie poj***** na takie mapki bierze się kolimator/mechaniczny/ew 4x.Do dobrych snajperów to ty się raczej nie zaliczasz..

Opublikowano

hah, na TDM biorę 8x i mi dobrze wychodzi

Najlepsze staty to

52 i 11 zgonów

na jeżeli chodzi o Podboje i duże mapki

to zacampiasz się bliziutko flagi i walisz z sredniej odległości w przeciwnika tyle

też dobre staty z takim podejściem miałem

a i nie jestem zawodowym snajperem, tylko przekazuje wam moją wiedzę jaką posiadam w graniu snajpą

Pomogłem Daj +

Opublikowano

to masz ją bardzo słabiutką niestety i ten pseudo poradnik to pokazuje ;/

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

ale idiota AAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHA

//przesadziłeś.

x.

Processor: Intel Core i7-3960X 16 GB RAM

Grafika: Gigabyte ATI Radeon HD7950 3GB DDR5

Karta dzwiękowa : Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty champion

Dysk: 3 TB + dodatkowy 1 TB + zewnętrzny 500GB :3

Happy-Forever-Alone-Guy-Meme-Face-Blank-Template-340x200.jpg

Opublikowano

No heh mi taka umiejętność wystarczy ;)

a i CWHC wtf ?!

edit. TO jest raczej poradnik Początkującego snajpera ;)

Pomogłem Daj +

Opublikowano

Słaby poradnik.

Na TDM (dajmy na przykład kanały) powiedz mi kur** gdzie z 8 albo 12 chcesz latać?

Na podboju gdzie mapy są duże tłumik który tak spowalnia kule że za nim doleci kula już ci ten kolega ucieknie.

Po drugie jak snajper może kampić blisko flagi?

Czołg ci podjedzie i zbytniej furory nie zrobisz.

Kamuflaże rzecz przydatna i dobrze że wspomniałem tak samo jak kryciem się w cieniu.

Nie napisałeś że lunety powyżej ACOG'a obijają światło i jeżeli mamy mocniejsze lunety to WTEDY powinniśmy kampić w cieniu.

I najważniejsza rzecz że snajperem nie gra się normalnym trybie.

Opublikowano

Mi się poradnik nie przydał ale i tak może się komuś przydać.

@offtopic

150 post

/daruj sobie takie posty na przyszłość.

x.

Opublikowano

Nie wiem jak wy ,ale jak ja gram snajperem to jestem raczej takim dynamicznym i w jednym miejscu posiedze maks jedną minutę...

Żal mi takich "snajperów", ktorzy dajmy na to ,że jest mapa firestorm i oni całą rozgrywkę siedzą na tych górach i urządzają sobie pojedynki z innym snajperem który jest 1000m na przeciwko ich:/

Opublikowano

@Buziek

O ile pamiętam w Battlefield'zie nigdy nie było takiej klasy jak snajper. Dobra zgadzam się, ma snajperkę, sygnalizator itp. Ale ta klasa poswtała po to żeby "spotować" wrógów swojej drużynie. Dużo osob tak jak wyżej wymienił kolega siedzi w dużej odległości od "starcia" i campią przez całą rundę. Do ch*ja zaprzeproszeniem. Po to macie te MAV i SOFLAM'y żeby pomagać, spotować, namierzać. A nie ku*wa siedzicie i ledwo co dajecie rade kogoś zastrzelić. Jeżeli już mowa o uzbrojeniu. Moim zdaniem snajper trzyma się z tyłu, ewentualnie robi tyły wrogowi (najlepiej na wysokości, komin czy coś w tym stylu). Jeżeli ktoś chce się pobawić w snajpera to polecam M98B lub JNG-90 z 12x lub 8x, dwójnóg i laser jeżeli ktoś lub, ale ja go nie preferuje bo tylko zdradza moją pozycję (oprócz odbijanego słońca). Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...