Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Wasze średnie fps w grze

karolkarol21621

Wasze średnie fps  

94 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wasze ?rednie fps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak przesiadłem się z wersji 7.3 na 7.4 to fps mi spadło.. i tylko na co niektórych mamach ma te 50 fps.

A reszta to 38-45

Pozdrawiam! ;D

x

Opublikowano

Moje się nawet nie mieści w skali xdd

2-8 FPS przy normalnej grze :D:D

Przy arcie 15 na celowaniu więc gram tylko artą :P

Opublikowano

FPS zależą też od naszego monitora.. ( WTF ?? o.O )

Otóż.. każdy monitor odświeża swój obraz o ileś tam Hertz-ów

I ilość tych Hertz-ów ogranicza nasza kartę graficzną.. bo po co nam 200 fps jak i tak monitor tego nie ukaże a grafa będzie się grzała.

Czyli np. ja jak mam monitor 75 Hertz-ów to będe miał max. 75 fps. Ale można to wyłączyć..

Chyba trzeba wyłączyć "synchronizację pionową" czy cuś. -albo coś mylę

Pozdrawiam!

x

Opublikowano

Po co piszecie ile macie FPS skoro wszystko wiemy z ankiety ??

ps. Jeśli się jakiś złośliwy admin czepi tego postaz tego powodu, że ja też wcześniej napisałem ile mam fps,

to od razu mówię, żebyście zwrócili na zawartośc posta. Informuję, że wersja 7.4 jest mało zoptymalizowana.

Jak przesiadłem się z wersji 7.3 na 7.4 to fps mi spadło.

x

Opublikowano

20-60 fps i z 80+ jak patrzę w glebe (i teraz was zagnę) grafika 8600 gts MSI lekkie OC rozdzielczość fullHD wszystko na min/wył oprócz "zasięg rysowania" rysowania który jest na ''Wysoka". B)

FPS zależą też od naszego monitora.. ( WTF ?? o.O )

Otóż.. każdy monitor odświeża swój obraz o ileś tam Hertz-ów

I ilość tych Hertz-ów ogranicza nasza kartę graficzną.. bo po co nam 200 fps jak i tak monitor tego nie ukaże a grafa będzie się grzała.

Czyli np. ja jak mam monitor 75 Hertz-ów to będe miał max. 75 fps. Ale można to wyłączyć..

Chyba trzeba wyłączyć "synchronizację pionową" czy cuś. -albo coś mylę

Pozdrawiam!

Tylko że za jakiś rok dzisiejsza karta graficzna będzie miała ciężej z bardziej wymagającą grą i klatki spadną a przecież nie co roku kupuje się nową grafe.

Opublikowano

Gdzieś mi temat uciekł :D Nie o to mi chodziło gdy wrzucałem pierwszy post. Jeśli już chcecie napisać ile macie FPS to na miłość boga, podawajcie obok konfigurację komputera, tak dla porównania :P

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

U mnie poprawa z 30-40 FPS mam teraz 40-50 FPS

Weźcie sobie grę na FullScreen to pomoże, bo jak macie w okienku to ( ja tak myślę ) komputer traktuje to jakąś noramlną aplikację..

i oblicza "grafikę" dla pulpitu itp. A jak macie na pełny ekran to się jakby "skupia" na grze :DxD

Pozdrawiam!

-=-

Intel Core 2 Duo 1,8GHz 1,3GHz ( z czego przełączam na 1,3 GHz )

Nvidia GeForce GTs 450

3 GB RAM

Stary sprzęt.. ale dobrze się spisuje co widać po wynikach.

x

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety gra jest tak zoptymalizowana że nie wykorzystuje wszystkich aspektów komputera. Sad But True

Gdyby ta gra wykorzystywała to to ludzie by mieli +30 fps w górę. Sam posiadam nie najgorszy komputer, a ledwo mam 10-20 : /

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...