Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] jak zaoszczędzic RAM i procesora na małym VPS?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

mam do was pytanie jak można zaoszczędzić troche ramu i procka na małym VPS?

słyszałem o kompilacji jądra systemu ale to naprawde mało daje.

czy usunięcie zbędnych rzeczy typu niektórych mapek, itemów itp przyspieszy prace serwera? albo chociaż pozbęde się lagów? pytam bo mam VPS: 512-1024MB ramu procek 2,5GHz i 50GB dysk i łącze 100Mbit?

Opublikowano

- nazwę misji : 'Ostatnia szansa'

- od którego levela : 249

- rozmowy : Idziemy do niepokaźnego pieszego i on nam daje misje i rozpoczyna się rozmowa :

Nie pokaźny : - Witam Cię podróżniku przebyleś długą drogę, żeby do mnie dotrzeć czeka Cię za to nagroda, ale najpierw musisz mi pomóc.

Postać : -W jaki sposób starcze?

Nie pokaźny : - Potrzebna mi mixtura sporządzona z punktów doświadczenia. Przynieś mi 99% pkt doświadczenia, a otrzymasz ode mnie nagrodę w wysokości 50% na ludzi oraz 50k hp.

i tutaj po tej rozmowie jest wybór tak lub nie tzn zgadzasz się na misję czy nie. :)

- ID itemków oraz NPC : Id nie pokaźnego pieszego : 20004

Dziękuje i pozdrawiam. :)

Opublikowano

- nazwę misji : 'Ostatnia szansa'

- od którego levela : 249

- rozmowy : Idziemy do niepokaźnego pieszego i on nam daje misje i rozpoczyna się rozmowa :

Nie pokaźny : - Witam Cię podróżniku przebyleś długą drogę, żeby do mnie dotrzeć czeka Cię za to nagroda, ale najpierw musisz mi pomóc.

Postać : -W jaki sposób starcze?

Nie pokaźny : - Potrzebna mi mixtura sporządzona z punktów doświadczenia. Przynieś mi 99% pkt doświadczenia, a otrzymasz ode mnie nagrodę w wysokości 50% na ludzi oraz 50k hp.

i tutaj po tej rozmowie jest wybór tak lub nie tzn zgadzasz się na misję czy nie. :)

- ID itemków oraz NPC : Id nie pokaźnego pieszego : 20004

Dziękuje i pozdrawiam. :)

Jaki ma związek twój post z tematem?

Co do tematu to wywal questy i nie potrzebne rzeczy, a na pewno będzie lepiej latał.

`

Zbyt pokręcony by żyć :((  , zbyt rzadki by umrzeć B) .

­

Opublikowano

a co do tych mapek to one sa na bierząco ładowane czy nonstop są przetwarzane przez serwer? reszta odpowiedz leci raport

Opublikowano

- usun wszystkie bledy tak by syserr niczego nie wysypywal

- dodaj pamiec swap

- gdy usuniesz dane mapy przyspieszysz glownie start servera i zuzycie ram przez niego

3053080006.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...